Οι εσωτερικές πόρτες είναι ένα σημαντικό μέρος του εσωτερικού σχεδιασμού του σπιτιού σου. Εκτός από τη λειτουργικότητά τους, μπορούν να προσθέσουν χαρακτήρα και στυλ στο χώρο σου. Για να επιλέξεις τις κατάλληλες εσωτερικές πόρτες για το σπίτι σου, πρέπει να λάβεις υπόψη σου τα ακόλουθα: χρώμα, φορά ανοίγματος, διαστάσεις, υλικά και δομικά στοιχεία που καθορίζουν την ποιότητα, την ανθεκτικότητα και την αντοχή των πορτών.

Οι εσωτερικές πόρτες μπορούν να δώσουν χαρακτήρα στο σπίτι σου. Για να πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα, συνδυάσε τις πόρτες με τα πατώματα και το χρώμα των τοίχων.

Tο χρώμα της πόρτας

Το χρώμα της πόρτας σου είναι ένας σημαντικός παράγοντας για τη συνολική εμφάνιση του σπιτιού σου. Μπορεί να προσθέσει κομψότητα, ζεστασιά ή αντίθεση, ανάλογα με το στυλ και τις προτιμήσεις σου.

 1. Λευκές πόρτες: Οι λευκές πόρτες είναι μια διαχρονική επιλογή που ταιριάζει με όλα τα στυλ διακόσμησης. Δημιουργούν μια φωτεινή και ευρύχωρη αίσθηση, και μπορούν να αναδείξουν τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου.
 2. Ανοιχτοί τόνοι από ξύλο: Οι ανοιχτόχρωμες πόρτες από ξύλο, όπως το αγριόπευκο, το πεύκο ή η δρυς, είναι μια καλή επιλογή για δωμάτια με φυσική αίσθηση. Δημιουργούν ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον.
 3. Μεσαίοι τόνοι από ξύλο: Οι πόρτες σε μεσαίους τόνους από ξύλο, όπως η καρυδιά ή η κερασιά, είναι μια καλή επιλογή για δωμάτια με πιο ζεστό και παραδοσιακό στυλ. Συνδυάζονται αρμονικά με τα υπόλοιπα στοιχεία του χώρου, και προσθέτουν μια αίσθηση πολυτέλειας.
 4. Σκούρες πόρτες: Οι σκούρες πόρτες, όπως η καρυδιά ή το καπνισμένο γκρι, είναι μια καλή επιλογή για δωμάτια με πιο μοντέρνο στυλ. Δημιουργούν μια αίσθηση πολυτέλειας και κομψότητας.
 5. Ακατέργαστες πόρτες: Αν θες να δημιουργήσεις ένα μοναδικό και προσωπικό στυλ, οι ακατέργαστες πόρτες είναι μια καλή επιλογή για σένα. Μπορείς να τις βάψεις σε οποιοδήποτε χρώμα θέλεις, για να ταιριάζουν με το υπόλοιπο σπίτι σου.

Η φορά ανοίγματος της πόρτας

Η φορά ανοίγματος της πόρτας σου είναι ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να λάβεις υπόψη κατά την ανακαίνιση ή την κατασκευή του σπιτιού σου. Η σωστή επιλογή μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργικότητα του χώρου, να εξοικονομήσει χώρο και να προσθέσει στυλ.

 1. Αντιστρέψιμη πόρτα: Η αντιστρέψιμη πόρτα είναι η πιο κοινή επιλογή. Μπορεί να ανοίξει προς τα μέσα ή προς τα έξω, ανάλογα με τις ανάγκες σου. Είναι μια πρακτική και εύκολη στη χρήση επιλογή που είναι διαθέσιμη για όλους τους τύπους πορτών.
 2. Συρόμενη πόρτα: Η συρόμενη πόρτα εκτός τοίχου είναι μια άλλη επιλογή που μπορεί να βοηθήσει στην εξοικονόμηση χώρου. Η πόρτα κινείται παράλληλα με τον τοίχο, χωρίς να χρειάζεται να κρύβεται μέσα σε αυτόν. Αυτή η επιλογή είναι πιο εύκολη στην εγκατάσταση καθώς δεν απαιτείται εργασίες τοιχοποιίας.
 3. Σπαστές πόρτες με μηχανισμό αναδίπλωσης: Οι πτυσσόμενες πόρτες είναι μια πρακτική και κομψή επιλογή για δωμάτια με μικρό χώρο. Τα φύλλα τους διπλώνονται το ένα πάνω στο άλλο, σαν ακορντεόν. Είναι διαθέσιμες σε διάφορους τύπους και υλικά.

Διαστάσεις εσωτερικής πόρτας

Μπορείς να βρεις πόρτες με τα εξής μεγέθη:
Πλάτος: 60, 70, 80, 90 εκατοστά
Ύψος: 200 ή 210 εκατοστά

Εάν κανένα από τα μεγέθη δεν σου ταιριάζει, μπορείς να επισκεφτείς ένα κατάστημα μας και να μιλήσεις με έναν σύμβουλο πωλήσεων για να παραγγείλεις τις δικές σου πόρτες κατά παραγγελία.

Πριν αγοράσεις μια πόρτα, έλεγξε τη φορά ανοίγματος που χρειάζεσαι. Η φορά ανοίγματος είναι αριστερά ή δεξιά, ανάλογα με το πώς θέλεις να ανοίξει η πόρτα. Μερικές πόρτες είναι δύο όψεων, οπότε η φορά ανοίγματος καθορίζεται τη στιγμή της εγκατάστασης.

Υλικό σκελετού

Το υλικό του σκελετού είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επιλογή μιας πόρτας. Εξετάζοντας προσεκτικά τα χαρακτηριστικά κάθε υλικού, μπορείς να επιλέξεις την πόρτα που είναι κατάλληλη για τις ανάγκες σου.

 1. MDF: Εάν θέλεις να εξοικονομήσεις χρήματα, το MDF είναι μια καλή επιλογή. Ωστόσο, αν η πόρτα σου θα βρίσκεται σε χώρο με υψηλή υγρασία, όπως το μπάνιο ή η κουζίνα, είναι καλύτερο να επιλέξεις άλλο υλικό.
 2. PVC ή αλουμίνιο: Εάν η πόρτα σου θα βρίσκεται σε χώρο με υψηλή υγρασία, το PVC ή το αλουμίνιο είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι επίσης μια καλή επιλογή αν ψάχνεις μια πόρτα που θα αντέξει σε πολύ χρήση.
 3. Κόντρα πλακέ και MDF: Εάν θέλεις μια πόρτα που να είναι πιο ανθεκτική από το MDF, αλλά όχι τόσο ακριβή όσο το PVC ή το αλουμίνιο, η επιλογή του κόντρα πλακέ και του MDF είναι μια καλή λύση. Ωστόσο, αν η πόρτα σου θα βρίσκεται σε χώρο με υψηλή υγρασία, είναι καλύτερα να επιλέξεις άλλο υλικό.
 4. Ταμπλάς: Εάν θέλεις την καλύτερη δυνατή ποιότητα και αντοχή, η τάβλα είναι η καλύτερη επιλογή. Είναι επίσης μια καλή επιλογή αν ψάχνεις μια πόρτα που θα αντέξει σε πολύ χρήση ή σε χώρους με υψηλή υγρασία.

extra tip

Επιλέγοντας πόρτες που ταιριάζουν στο στυλ και το design του σπιτιού σου, θα δημιουργήσεις ένα αρμονικό και όμορφο σύνολο. Οι πόρτες είναι ένα σημαντικό στοιχείο της διακόσμησης κάθε σπιτιού, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξεις πόρτες που θα συμπληρώσουν την συνολική αισθητική του χώρου.

Μελετώντας προσεκτικά τις επιλογές σου και ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, θα μπορέσεις να βρεις την κατάλληλη πόρτα για το σπίτι σου και να δημιουργήσεις ένα άνετο και όμορφο περιβάλλον.

top