Αφυγραντήρες

Μάρκα

Δυνατότητα αφύγρανσης (lt/24h)

Χωρητικότητα δοχείου (L)

Εύρος ισχύος (Watt)

Λειτουργία WiFi

Εύρος θορύβου (db)

Λειτουργία ιονισμού

Δείκτης υγρασίας

Τιμή

Τιμή

Ρύθμισε το επίπεδο υγρασίας του σπιτιού σου με τους αφυγραντήρες της Leroy Merlin! Εδώ θα βρεις τους καλύτερους αφυγραντήρες της αγοράς, σε φοβερές τιμές!

Τελευταία τεμάχια
Αφυγραντήρας 12lt F&U FDE-1243

Αφυγραντήρας 12lt F&U FDE-1243

129 €
129,00 € /μονάδα
Τελευταία τεμάχια
Αφυγραντήρας 16lt  F&U...

Αφυγραντήρας 16lt F&U FDE-1643

159 €
159,00 € /μονάδα
Μινι αφυγραντήρας 0.3l...
Τα Ειδικά μας

Μινι αφυγραντήρας 0.3l λευκός EQUATION

43,90 €
43,90 € /μονάδα
Τελευταία τεμάχια
Αφυγραντήρας Morris...

Αφυγραντήρας Morris MDB-16110HI 245Wat 16lt

219 €
219,00 € /μονάδα
Αφυγραντήρας EQUATION R290...
Τα Ειδικά μας

Αφυγραντήρας EQUATION R290 30lt Λευκός

260 €
260,00 € /μονάδα
Τελευταία τεμάχια
Αφυγραντήρας Equation 12Lt...
Τα Ειδικά μας

Αφυγραντήρας Equation 12Lt λευκός

140 €
140,00 € /μονάδα
Αφυγραντήρας 16lt με...

Αφυγραντήρας 16lt με Ιονιστή και Wi-Fi MORRIS Color Series...

329 €
329,00 € /μονάδα
Αφυγραντήρας με Ιονιστή...

Αφυγραντήρας με Ιονιστή 12lt Morris

189 €
189,00 € /μονάδα
Αφυγραντήρας 16lt με...

Αφυγραντήρας 16lt με Ιονιστή και Wi-Fi MORRIS Color Series...

329 €
329,00 € /μονάδα
Αφυγραντήρας 16lt με...

Αφυγραντήρας 16lt με Ιονιστή και Wi-Fi MORRIS Color Series...

329 €
329,00 € /μονάδα
Αφυγραντήρας 16lt με...

Αφυγραντήρας 16lt με Ιονιστή και Wi-Fi MORRIS Color Series...

329 €
329,00 € /μονάδα
Αφυγραντήρας MORRIS...

Αφυγραντήρας MORRIS MDP-20310Hi 20lt με τηλεχειριστήριο

299 €
299,00 € /μονάδα
Αφυγραντήρας 12L

Αφυγραντήρας 12L

199 €
199,00 € /μονάδα
Αφυγραντήρας Inventor Combo...

Αφυγραντήρας Inventor Combo CB-WUI 20lt με Wifi και ιονιστή

329 €
329,00 € /μονάδα
Αφυγραντήρας Inventor...

Αφυγραντήρας Inventor Comfort 12L

199 €
199,00 € /μονάδα

Συχνές ερωτήσεις για τους αφυγραντήρες

Υπάρχουν αφυγραντήρες με ιονιστή; Τι ακριβώς κάνουν;

Με το πέρασμα του χρόνου βλέπουμε ολοένα και περισσότερους αφυγραντήρες να ενσωματώνουν και τις ιδιότητες ενός ιονιστή. Οι ιονιστές αρχικά ξεκίνησαν ως μια ανεξάρτητη ηλεκτρική συσκευή η οποία διαθέτει πολλά ενσωματωμένα φίλτρα. Με τα φίλτρα αυτά ο ιονιστής απορροφά την ατμόσφαιρα του χώρου σου και καθαρίζει τον αέρα από αλλεργιογόνους μικροοργανισμούς, βακτηρίδια, σκόνη αλλά και μυρωδιές και στη συνέχεια τον διοχετεύει και πάλι πίσω καθαρό στην ατμόσφαιρα. Είναι επί της ουσίας μια ηλεκτρική συσκευή ανακύκλωσης του αέρα.

Μέχρι και σήμερα κυκλοφορούν οι ιονιστές ως ανεξάρτητες συσκευές, όμως πλέον συναντάμε τις ιδιώτητες τους και σε αφυγραντήρες και κλιματιστικά. Οι αφυγραντήρες με ιονιστή είναι ιδανικοί για να δημιουργήσεις ένα καθαρό και υγιεινό περιβάλλον για το χώρο σου. Η χρήση τους ενδείκνυται για βρεφικά δωμάτια, ή για δωμάτια στα οποία διαμένουν άτομα με αλλεργίες ή ακόμη και για χώρους καπνιστών, ώστε να αποβάλλεται γρηγορότερα η μυρωδιά του καπνού.

Αφυγραντήρες με ιονιστή και στέγνωμα ρούχων: πρόκειται για συγκεκριμένα μοντέλα;

Υπάρχουν αφυγραντήρες που εκτός από ιονιστή διαθέτουν και λειτουργία στεγνώματος ρούχων η οποία θα σου προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία για τις μπουγάδες σου! Όλοι μας θα έχουμε διαπιστώσει έως τώρα πως το χειμώνα είναι πολύ δύσκολο να στεγνώσει καλά η μπουγάδα, λόγω του βροχερού καιρού και των υψηλών επιπέδων υγρασίας. Για να στεγνώσεις πιο εύκολα και γρήγορα τα βρεγμένα ρούχα, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τα τοποθετήσεις σε ένα κλειστό, μικρό χώρο και να ενεργοποιήσεις τον αφυγραντήρα σου. Αυτός με τη σειρά του θα απορροφήσει την υγρασία από τη μπουγάδα και θα έχεις τα ρούχα σου στεγνά σε μόλις λίγες ώρες!

Λόγω των ιδιοτήτων τους, όλα τα μοντέλα αφυγραντήρων έχουν την ικανότητα να στεγνώνουν τα ρούχα. Το πόσο θα διαρκέσει όμως το στέγνωμα εξαρτάται κατά πολύ από την ισχύ του μοντέλου που έχεις. Ακόμη, λάβε υπόψη σου πως σε περίπτωση που αφήσεις τον αφυγραντήρα να λειτουργεί περισσότερο από όσο χρειάζεται, η μπουγάδα θα χάσει κάθε ίχνος υγρασίας και θα δυσκολευτείς περισσότερο έπειτα στο σιδέρωμα.

Για να μην χρειαστεί να ανησυχήσεις ποτέ γι’ αυτές τις παραμέτρους, θα σου συστήναμε να διαλέξεις ένα μοντέλο αφυγραντήρα που έχει είτε τη λειτουργία στεγνώματος των ρούχων, είτε αυτήν της συνεχούς αφύγρανσης. Έτσι, θα είσαι βέβαιος πως το στέγνωμα ρούχων θα επιτευχθεί ακριβώς όπως θα ήθελες!

Για πού είναι κατάλληλοι οι αφυγραντήρες με ζεόλιθο;

Ας ξεκινήσουμε αρχικά να διευκρινίσουμε τι είναι οι αφυγραντήρες με ζεόλιθο. Πρόκειται για μία διαφορετική version των κλασσικών αφυγραντήρων, καθώς χρησιμοποιούν στα φίλτρα τους το φυσικό ορυκτό πέτρωμα το οποίο είναι ηφαιστειογενές και το ονομάζουμε ζεόλιθο. Για να επιτευχθεί η αφύγρανση λοιπόν, ο αέρας φιλτράρεται από τον ζεόλιθο, ο οποίος είναι αρκετά πορώδης και έχει την ικανότητα να τη συγκρατήσει. Έπειτα, προκειμένου ο ζεόλιθος να αποβάλλει την υγρασία από επάνω του, ζεσταίνεται και το νερό απορρίπτεται στο ειδικό δοχείο του αφυγραντήρα.

Λόγω των ιδιοτήτων του ζεόλιθου, οι αφυγραντήρες αυτοί έχουν την ικανότητα να κρατούν σταθερή την απόδοσή τους καθώς δεν τη διαταράσσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Επομένως, εκεί που θα σου φανεί πολύ χρήσιμος ο αφυγραντήρας με ζεόλιθο είναι σε χώρους με πολύ χαμηλή θερμοκρασία στους οποίους ένας κλασικός αφυγραντήρας δεν θα απέδιδε το ίδιο.

Ακόμη, επειδή ο ζεόλιθος θερμαίνεται για να αποβάλλει την υγρασία, οι αφυγραντήρες αυτοί συμβάλλουν καλύτερα και στη θέρμανση του χώρου, καθώς ο αέρας που αναβλύζουν είναι πιο ζεστός. Επομένως η χρήση του αφυγραντήρα ζεόλιθου ενδείκνυται το χειμώνα και όχι το καλοκαίρι.

Τέλος, ο αφυγραντήρας με ζεόλιθο δεν διαθέτει το εξάρτημα του συμπιεστή, γεγονός που από τη μία τον καθιστά ελαφρύτερο, επομένως και πιο εύκολα μετακινήσιμο, αλλά από την άλλη και πιο δαπανηρό στη χρήση λόγω της υψηλότερης κατανάλωσης ρεύματος.

Πρέπει να διαλέξω διαφορετικό μοντέλο αφυγραντήρα για 80 τ.μ, 100 τ.μ ή 150 τ.μ;

Το μέγεθος του χώρου σου είναι πολύ σημαντικό. Η καταλληλότητα ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του χώρου σου είναι ένα από τα βασικά κριτήρια επιλογής του νέου σου αφυγραντήρα. Στη LEROY MERLIN έχουμε δημιουργήσει μια τεράστια γκάμα από αφυγραντήρες και ειδικά φίλτρα ώστε να μπορέσεις να επιλέξεις αφυγραντήρες για 30τμ κατάλληλους για τα δωμάτια του σπιτιού ή το γραφείο σου, αλλά και αφυγραντήρες για 80τμ., 100τμ., 150τμ. ακόμη και 200+τμ. για το σαλόνι, ή μεγαλύτερους ενιαίους χώρους!

Σε ποιο χώρο του σπιτιού αποδίδει καλύτερα ένας αφυγραντήρας;

Αρχικά, όσον αφορά την επιλογή του δωματίου, είναι λογικό πως θα πρέπει να επιλέξεις να λειτουργήσεις τον αφυγραντήρα σου στο δωμάτιο που θέλεις να χρησιμοποιήσεις την προκυμμένη χρονική στιγμή, ή στο δωμάτιο που μαζεύει τα υψηλότερα επίπεδα υγρασίας και χρειάζεται περισσότερη συντήρηση.

Αφού επιλέξεις το δωμάτιο στο οποίο θες να τον χρησιμοποιήσεις, είναι καλό να τον τοποθετήσεις το λιγότερο 30 εκατοστά μακριά από τοίχους και μεγάλα έπιπλα ή αντικείμενα προκειμένου να μπορεί εύκολα να διαχέεται ο αέρας εντός και εκτός του αφυγραντήρα. Ιδανικά, για να πετύχεις τη βέλτιστη απόδοσή του, τοποθέτησε τον αφυγραντήρα στη μέση του χώρου σου και βεβαιώσου πως έχεις κλείσει καλά τα παράθυρα και τις πόρτες.

Ποια είναι τα κατάλληλα επίπεδα υγρασίας για το χώρο μου;

Κατά γενική ομολογία, για να δημιουργήσεις την ιδανική ατμόσφαιρα στους χώρους του σπιτιού σου, τα επίπεδα της υγρασίας πρέπει να κυμαίνονται από το 45% μέχρι και το 55%. Γι’ αυτό έχε το νου σου να μην αφήσεις τον αφυγραντήρα να “παραλειτουργήσει” μιας και θα σου ξεράνει αρκετά την ατμόσφαιρα.

Πώς μπορώ να εντοπίσω ποιοι είναι αθόρυβοι αφυγραντήρες;

Όλα τα μοντέλα αφυγραντήρων γενικώς, παράγουν πολύ χαμηλά επίπεδα θορύβου. Ως αθόρυβοι αφυγραντήρες ωστόσο χαρακτηρίζονται τα μοντέλα με την ένδειξη των 40dB ή λιγότερων. Στη LEROY MERLIN θα βρεις αφυγραντήρες στο εύρος των 30dB έως 50dB ώστε να μπορείς να τους χρησιμοποιείς στο δωμάτιο ακόμη και τις ώρες που κοιμάσαι και να μην σε ενοχλήσει καθόλου ο θόρυβός τους!

Κυκλοφορούν και αφυγραντήρες μικροί, όπως ντουλάπας ή μπάνιου;

Ναι, φυσικά και θα βρεις μικρούς αφυγραντήρες τόσο στην αγορά όσο και στην γκάμα μας. Μάλιστα, πράγματι υπάρχουν και ειδικοί αφυγραντήρες που λόγω του mini μεγέθους τους είναι κατάλληλοι και για ντουλάπες.

Όσον αφορά τους αφυγραντήρες μπάνιου, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο σαν μοντέλο στην αγορά ακόμη, μιας και όπως όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, έτσι και τους αφυγραντήρες, πρέπει να αποφεύγουμε να τους χρησιμοποιούμε σε χώρους με νερά γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος της ηλεκτροπληξίας. Αν το μπάνιο σου μαζεύει πολλή υγρασία και δεν μπορείς να το αερίσεις καλά, τότε το πιο ασφαλές είναι να τοποθετήσεις τον αφυγραντήρα έξω από την ανοιχτή πόρτα του, για να απορροφήσει όσο είναι εφικτό την υγρασία.

Στη LEROY MERLIN παίζουν αφυγραντήρες Invertor, Morris, Juro Pro, ή άλλες γνωστές μάρκες;

Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξεις έναν αφυγραντήρα από το brand που εμπιστεύεσαι περισσότερο. Στη LEROY MERLIN έχουμε φροντίσει να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ποικιλία από γνωστά brands ώστε να μπορέσεις να βρεις ακριβώς αυτό που ψάχνεις: ανακάλυψε αφυγραντήρες Invertor, Morris, Toyotomi, Eurolamp, Sharp και Equation και διάλεξε το δικό σου νέο αγαπημένο!

Σε τι τιμές κυμαίνονται οι αφυγραντήρες σας;

Η τιμή ενός αφυγραντήρα εξαρτάται από το μοντέλο που θα επιλέξεις και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Ανάλογα με τη μάρκα, το μέγεθος, τον τύπο, την ισχύ και τις επιπλέον λειτουργίες του (στέγνωμα ρούχων/ιονιστής) διαμορφώνεται και η τιμή του. Στη LEROY MERLIN διαθέτουμε οικονομικά μοντέλα που ξεκινούν από τα 49,90€ αλλά και μοντέλα προηγμένης τεχνολογίας και υψηλών δυνατοτήτων τα οποία μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 413€. Έχεις λοιπόν ένα μεγάλο εύρος τιμών και μοντέλων ώστε να είσαι σε θέση να αποκτήσεις τον αφυγραντήρα που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες αλλά και το budget σου!

Τι προσφορές να περιμένω για τους αφυγραντήρες;

Γενικά, η καλύτερη εποχή για να περιμένεις προσφορές σε αφυγραντήρες είναι η Black Friday, μιας και εκείνη την περίοδο βρίσκεις καλές ευκαιρίες σε πολλές ηλεκτρικές συσκευές. Στη LEROY MERLIN δεν σταματάμε όμως εκεί! Εκτός από τις Black Friday προσφορές σε αφυγραντήρες που πραγματοποιούμε κάθε χρονιά, τρέχουμε προσφορές all year around σε επιλεγμένα μοντέλα!

Bonus tip: αν γίνεις μέλος στο LEROY MERLIN club, θα κερδίσεις επιπλέον προσφορές σε αφυγραντήρες!

Πώς μπορώ να ξέρω ποιοι είναι οι καλύτεροι αφυγραντήρες για να τους επιλέξω;

Για να επιλέξεις τον καλύτερο αφυγραντήρα για τις ανάγκες σου, πρέπει να λάβεις υπόψη σου τις εξής παραμέτρους:

  1. την κάλυψη που σου παρέχει ανά τ.μ.
  2. την μάρκα του
  3. το επίπεδο θορύβου του
  4. την ισχύ του
  5. την ικανότητα αφύγρανσής του
  6. το αν θα διαθέτει ιονιστή
  7. το αν θα διαθέτει ανεμιστήρα
  8. εάν θα έχει και λειτουργία στεγνώματος ρούχων
  9. την τιμή του

Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψη, είναι βέβαιο πως θα αποκτήσεις έναν αφυγραντήρα που θα ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες του σπιτιού σου.

Γίνεται να αποκτήσω αφυγραντήρες από το eshop της LEROY MERLIN;

Φυσικά! Εάν δεν σε εξυπηρετεί κανένα από τα φυσικά καταστήματα LEROY MERLIN μπορείς πάντα να παραγγείλεις το νέο σου αφυγραντήρα online από το eshop μας! Με τις ηλεκτρονικές παραγγελίες διασφαλίζουμε πως θα έχεις παράδοση στο χώρο σου σε 3 με 5 εργάσιμες ημέρες αλλά σου δίνουμε και την επιλογή να παραλάβεις το νέο σου αφυγραντήρα ο ίδιος από ένα κατάστημα μέσα σε μία μέρα αφού τον παραγγείλεις!

top