Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και έχεις ήδη αρχίσει να σκέφτεσαι δέντρα, χριστουγεννιάτικα στολίδια και φωτάκια; Ενώ η επιλογή για διακοσμητικά μπορεί να είναι σχετικά εύκολη, δεν ισχύει το ίδιο και για τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια. Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια διαφοροποιούνται βάσει του είδους των σχημάτων και των εφέ, τις αποχρώσεις, τον αριθμό τους αλλά και από το είδος τροφοδοτικού. 

Υπάρχουν χριστουγεννιάτικα φωτάκια εσωτερικού χώρου, σχεδιασμένα να τοποθετούνται στο εσωτερικό και να διακοσμούν τα διάφορα δωμάτια του σπιτιού και το δέντρο, και χριστουγεννιάτικα φωτάκια εξωτερικού χώρου, σχεδιασμένα να αντέχουν στην υγρασία και άλλους ατμοσφαιρικούς παράγοντες.

Χριστουγεννιάτικα φωτάκια εσωτερικού χώρου

Για να φέρεις το χριστουγεννιάτικο πνεύμα μέσα στο σπίτι, πρέπει να επιλέξεις προσεκτικά τα σωστά χριστουγεννιάτικα φωτάκια. Η επιλογή χρωμάτων και ο τύπος της διακόσμησης εξαρτάται από το προσωπικό σου γούστο και τον χαρακτήρα που θέλεις να δώσεις στον χώρο σου. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν τέσσερα είδη χριστουγεννιάτικων φώτων που μπορείς να χρησιμοποιήσεις στο σπίτι:

1.Μικρές λάμπες τύπου LED, κατάλληλες για τη φάτνη, το δέντρο, τα έπιπλα ή το τζάκι.
2.Γιρλάντες από φωτάκια για το δέντρο.
3.Διακοσμητικά χριστουγεννιάτικα φωτάκια με χριστουγεννιάτικα σύμβολα και σχήματα μέσα στα οποία βρίσκονται τα φωτάκια.
4.Προτζέκτορας LED, για να φωτίσετε τους τοίχους και να δημιουργήσετε ατμοσφαιρικά εφέ.

Χριστουγεννιάτικα Λαμπάκια
Χριστουγεννιάτικα Λαμπάκια Εσωτερικού Χώρου

Χριστουγεννιάτικα φωτάκια εξωτερικού χώρου

Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια εξωτερικού χώρου μπορούν να τοποθετηθούν στα παραπέτα και τις προσόψεις, σε υπάρχοντα δέντρα στον κήπο ή σε θάμνους, ή σε ξεχωριστούς χριστουγεννιάτικους στολισμούς, με τα πιο ποικίλα σχήματα για να φωτίσεις μια εξωτερική γωνία. Υπάρχουν διάφορα είδη χριστουγεννιάτικων φώτων εξωτερικού χώρου:

1.Λαμπτήρες φθορίου, σωλήνες από PVC ή διάφανοι και αντέχουν στη ζέστη, μέσα στους οποίους υπάρχουν ένα ή πολλά φωτάκια.
2.Αλυσίδες από φωτάκια, με συνηθισμένα φωτάκια ή LED.
3.Κουρτίνες από φωτάκια, ιδανικές για τις προσόψεις σπιτιών ή μιας επιχείρησης και σχεδιασμένες να τονίζουν τον όγκο όλου του κτιρίου, φωτίζοντας το.
4.Γιρλάντες από φωτάκια εξωτερικού χώρου, σχεδιασμένες να αντέχουν ατμοσφαιρικούς παράγοντες. Κατάλληλες για στολισμούς δέντρων εξωτερικού χώρου, θάμνων, αλλά και παραθύρων, φρακτών ή πυλών. 

Χριστουγεννιάτικα Λαμπάκια Εξωτερικού Χώρου
Χριστουγεννιάτικες Φιγούρες Φωτιζόμενες

Extra tip

Είναι σημαντικό να γνωρίζεις ότι οι συσκευές που σχεδιάζεις να αγοράσεις είναι σχεδιασμένες κατά τα τρέχοντα πρότυπα ασφαλείας με πιστοποιητικό CE και πάντα να εξετάζεις τα καλώδια και τις λάμπες, αν όλα είναι σε άριστη κατάσταση για να αποφύγεις βραχυκυκλώματα.

Έλα σε ένα από τα καταστήματα LEROY MERLIN σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα ή μπες online στο www.leroymerlin.gr και βρες ακριβώς τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια που χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις την τέλεια εορταστική ατμόσφαιρα!

top