Τα Χριστούγεννα, ακόμα και οι εξωτερικοί χώροι στολίζονται για τις γιορτές. Όσοι είναι τυχεροί να έχουν κήπο μπορούν να τον στήσουν έτσι ώστε να κάνουν τους γείτονές τους να ονειρεύονται και τους περαστικούς να μένουν άφωνους. Αλλά πώς να στολίσεις τον εξωτερικό σου χώρο για τα Χριστούγεννα;

Οι πιθανές λύσει είναι σχεδόν απεριόριστες: δώσε τα ηνία στη φαντασία ενώ διαλέγεις διακοσμητικά και στολίδια για να δημιουργήσεις τη σωστή ατμόσφαιρα και να υποδεχτείς επισκέπτες με ένα ζεστό χριστουγεννιάτικο πνεύμα. Τα Χριστούγεννα σημαίνουν φως, και ένας τέτοιος κήπος σαν τα μακρινά βόρεια δάση μπορεί να ζωντανέψει με λαμπερά φώτα που πραγματικά γοητεύουν.

Φωτάκια για να δημιουργήσετε μαγεία

Η μαγεία των Χριστουγέννων υπάρχει μέσα στη γοητεία των φώτων. Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια που, είτε λάμπουν σταθερά είτε αναβοσβήνουν, είναι απαραίτητα για να διακοσμήσεις τον εξωτερικό σου χώρο, κάνουν ακόμα και τον πιο απλό χώρο μαγικό και δημιουργούν μια παραμυθένια ατμόσφαιρα που κάνει τις διακοπές πραγματικά ξεχωριστές.

Εξωτερικοί λαμπτήρες και γιρλάντες είναι η ιδανική λύση για να μετατρέψεις τον κήπο σου σε ένα μαγευτικό τοπίο. Προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις όλα τα φυσικά στοιχεία του κήπου. Τα φωτάκια εξωτερικού χώρου είναι τέλεια για να κάνεις θάμνους και δέντρα - ακόμα και τα πιο μεγαλόπρεπα - να λάμψουν.

Χριστουγεννιάτικα Φωτάκια

Χριστουγεννιάτικες φιγούρες και άλλα

Χριστουγεννιάτικες φωτεινές φιγούρες μπορούν να τοποθετηθούν ανάμεσα στους θάμνους και είναι απαραίτητες για να κάνουν μικρούς και μεγάλους να ονειρεύονται εξίσου. Φωτισμένα ελάφια, έλκηθρα, χιονάνθρωποι και σωροί δώρων φωτίζουν τον εξωτερικό χώρο τη νύχτα.

Είναι αντικείμενα που επιτρέπουν στον θεατή να απορροφηθεί στην ιστορία που θέλουν να πουν, μιλώντας κατευθείαν στην καρδιά του. Στην περίπτωση που τα φυσικά στοιχεία στον κήπο είναι αραιά, τα στιλιζαρισμένα δέντρα είναι μια εύλογη εναλλακτική, ειδικά για να κάνουν τα μοντέρνα σπίτια να λάμψουν. Η έκπληξη είναι σίγουρη!

Χριστουγεννιάτικες Φιγούρες Φωτιζόμενες

Τα μπαλκόνια και η βεράντα

Τα μπαλκόνια μεταμορφώνονται τη νύχτα και αρχίζουν να λάμπουν. Το ιδανικό είναι να τοποθετήσεις κουρτίνες ή αλυσίδες από φωτάκια ανάμεσα στα κάγκελα της κουπαστής.

Υπάρχει κάποιος μικρός χώρος κάτω από τη βεράντα; Είναι μια καλή ευκαιρία να διακοσμήσεις αυτόν τον εξωτερικό χώρο ως ένα πραγματικό χριστουγεννιάτικο τοπίο. Ξύλινες πολυθρόνες στις οποίες θα ρίξεις καρό ριχτάρια και ένα λευκό χαλί, μαζί με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, κεριά και φανάρια πάνω σε ένα μικρό ξύλινο τραπέζι, είναι ιδανικά για να φτιάξεις ατμόσφαιρα.

Χριστουγεννιάτικα Λαμπάκια Εξωτερικού Χώρου

Η είσοδος του σπιτιού

Ακόμα και η είσοδος του σπιτιού αξίζει προσοχή για να γίνει ένα αναπόσπαστο κομμάτι του σκηνικού μέσα στον κήπο. Αναμφίβολα, οι γιρλάντες είναι το πιο σύνηθες διακοσμητικό.

Τα χαρακτηριστικά φυτά αυτής της εποχής, όπως το γκι, το έλατο, ο κισσός και το αλεξανδρινό είναι ιδανικά. Σε ένα εντελώς λευκό σκηνικό, το πράσινο των φυτών κάνει μια ευχάριστη αντίθεση και επιτρέπει να ομορφύνεις τον κήπο. 

Το τεχνητό χιόνι ακόμα ένα χειμωνιάτικο στοιχείο που είναι τέλειο για να δώσει χαρακτήρα στο σκηνικό του κήπου. Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε μορφή σπρέι για να διακοσμήσεις όλα τα φυσικά στοιχεία στον κήπο, ώστε να φαίνονται ότι βρίσκονται πραγματικά σε χιονισμένα δάση. Από την άλλη, μπορείς να χρησιμοποιήσεις στένσιλ για να διακοσμήσεις τα παράθυρα και να δημιουργήσεις όμορφα παγωμένα πλαίσια που ταιριάζουν τέλεια με το σκηνικό.

Χριστουγεννιάτικα Λαμπάκια

Για να ζωντανέψεις τον κήπο σου με φωτισμό, θα πρέπει να φωτίσεις τον χειμώνα, να πεις μια υπέροχη ιστορία και να δημιουργήσεις συναισθήματα που μόνο αυτή η εποχή του χρόνου μπορεί να δημιουργήσει.

top