ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
TOP

Τοποθετώ στήλη ντουζ

Αφού ενσωματώσουμε τις παροχές νερού στον τοίχο, ήρθε η στιγμή για να εγκαταστήσουμε τη στήλη ντουζ. Είναι μια αρκετά εύκολη διαδικασία συναρμολόγησης, αρκεί να την εκτελέσουμε με ακρίβεια.

Θα χρειαστείτε

 • Απαραίτητα εργαλεία
 • 1 ηλεκτρονικός θερμοσίφωνας
 • 1 σύστημα εκκένωσης
 • 1 κλειδί
 • Απαραίτητα υλικά
 • 1 μπαταρία μπάνιου
 • σιλικόνη
 • ταινία τεφλόν
 • 1 στήλη ντουζ
 • βίδες
 • ούπα
 • Επίπεδο δυσκολίας

Η εγκατάσταση της μπαταρίας μπάνιου

πάνω
Σημαντική σημείωση: Σε κάθε περίπτωση πρέπει να κλείσουμε τη γενική παροχή νερού πριν αρχίσουμε τις εργασίες.

Η απόσταση ανάμεσα στους σωλήνες παροχής νερού στον τοίχο σπάνια συμπίπτει απόλυτα με εκείνη των ενώσεων στη μπαταρία μπάνιου. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να τοποθετήσουμε μουφομαστούς. Ο μουφομαστός 1/2" (μισή ίντσα) πρέπει να τοποθετηθεί στους σωλήνες που προεξέχουν από τον τοίχο και 3/4" (τρία τέταρτα της ίντσας) πάνω στη μπαταρία.

Είναι προτιμότερο να κάνουμε μια πρώτη συναρμολόγηση για να αξιολογήσουμε τη θέση των μουφομαστών αφού τοποθετήσουμε τις ροζέτες, έτσι ώστε να καταλάβουμε αν χρειαστεί να τους ρυθμίσουμε σε περισσότερο βάθος ή στο επίπεδο του τοίχου. Εάν δεν υπάρχει ακόμα επένδυση τοίχου, λαμβάνουμε υπόψη και το φάρδος που θα έχουν τα πλακάκια.

Βεβαιωνόμαστε ότι οι μουφομαστοί  έχουν σφραγιστεί αεροστεγώς. Τυλίγουμε μερικές φορές την ταινία τεφλόν γύρω από το κάθε σπείρωμα, αντίθετα με τους δείκτες του ρολογιού.

Τοποθετούμε τον μουφομαστό στον αντίστοιχο σωλήνα,τον βιδώνουμε λίγο με το χέρι, έπειτα συνεχίζουμε με ένα κλειδί. Δεν τον σφίγγουμε ως το τέλος, για να έχουμε ελευθερία κίνησης.

Τοποθετούμε τον δεύτερο μουφομαστό όπως και τον πρώτο, διατηρώντας ένα κενό 15 cm ανάμεσά τους. Πλησιάζουμε την μπαταρία μπάνιου για να ελέγξουμε και να ρυθμίσουμε την απόσταση ανάμεσα στους συνδέσμους. Τοποθετούμε ένα αλφάδι πάνω στους συνδέσμους για να ελέγξουμε εάν είναι σε τελείως οριζόντια θέση.

 Γεμίζουμε όλο τον χώρο γύρω από τους μουφομαστούς με σιλικόνη. Λειαίνουμε τη σιλικόνη με το δάχτυλο, βρεγμένο με νερό και σαπούνι.

Τοποθετούμε τις ροζέτες κάλυψης σωλήνων, έπειτα τα φίλτρα και τα παρεμβύσματα της μπαταρίας. Συνδέουμε τις εισόδους νερού της μπαταρίας στους συνδέσμους και βιδώνουμε. Είναι προτιμότερο να αρχίσουμε το βίδωμα με το χέρι και να το ολοκληρώσουμε με το κλειδί. Πριν σφίξουμε τους συνδέσμους, χρησιμοποιούμε το αλφάδι για να ελέγχουμε εάν η μπαταρία βρίσκεται σε οριζόντια θέση.

Η τοποθέτηση της στήλης ντουζ

πάνω
Χρησιμοποιώντας το αλφάδι, βρίσκουμε τον κάθετο άξονα εγκατάστασης. Τοποθετούμε τη στήλη ντουζ πάνω στη μπαταρία για να ελέγξουμε το επιθυμητό ύψος και σημαδέψουμε το σημείο στο οποίο θα το στερεώσουμε.

Για να μην γλιστρήσει η άκρη του τρυπανιού πάνω στα πλακάκια, κολλάμε ένα κομμάτι χάρτινης ταινίας πάνω στο σημάδι και ξεκινάμε να τρυπάμε το πλακάκι.

Τοποθετούμε την άκρη του τρυπανιού στο σημάδι και αρχίζουμε να τρυπάμε το πλακάκι όσο δυνατόν πιο αργά, χωρίς να εκκινήσουμε τον κρουστικό. Τρυπάμε ως το αντίστοιχο βάθος που έχουν τα πλακάκια, έπειτα ολοκληρώνουμε σε βάθος στα τούβλα με τη χρήση του κρουστικού μηχανισμού.

Συνδέουμε τη στήλη ντουζ στη μπαταρία χωρίς να παραλείψουμε την εισαγωγή των απαραίτητων παρεμβυσμάτων.

Επιλέγουμε μία κλασική μπαταρία μπάνιου, ή μία θερμοστατική μπαταρία για ακόμα περισσότερη άνεση,και μία στήλη ντουζ. Ακολουθώντας αυτά τα εύκολα βήματα θα αποκτήσουμε γρήγορα ένα χώρο χαλάρωσης και ευεξίας.