ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
TOP

Τοποθετώ εύκολα κρεμαστό έπιπλο με νιπτήρα

Τα έπιπλα μπάνιου αποτελούν μια ελκυστική και συγχρόνως πρακτική λύση για το μπάνιο, καθώς κρύβουν τις συνδέσεις με τις παροχές ύδρευσης και αποχέτευσης, προσφέρουν χώρο αποθήκευσης και προσδίδουν ιδιαίτερο ύφος σε κάθε μπάνιο.

Μια δημοφιλής επιλογή για το σύγχρονο μπάνιο, δημιουργεί την αίσθηση ευρυχωρίας ιδιαίτερα στα μικρού μεγέθους μπάνια και συγχρόνως δίνει κομψό και μοντέρνο ύφος στο χώρο του μπάνιου.

Θα χρειαστείτε

  • Απαραίτητα εργαλεία
  • 1 λάστιχο ποτίσματος
  • 1 κατσαβίδι ηλεκτρολόγου
  • 1 πένσα απογύμνωσης καλωδίων
  • 1 σύστημα εκκένωσης
  • 1 πανί
  • Απαραίτητα υλικά
  • Επίπεδο δυσκολίας

Η συναρμολόγηση του νιπήρα

πάνω

Συναρμολογούμε το κάσωμα του επίπλου σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, χωρίς όμως να τοποθετήσουμε τα πορτάκια και τα συρτάρια.

Η τοποθέτηση στον τοίχο

πάνω


 

Τα έπιπλα μπάνιου που είναι κατάλληλα για ανάρτηση σε τοίχο έχουν συνήθως στην πίσω πλευρά τους ένα οριζόντιο ξύλινο δοκάρι. Πάνω στο δοκάρι αυτό θα πρέπει να ανοίξουμε τρύπες με το τρυπάνι.

 

Στη θέση που θα τοποθετήσουμε το έπιπλο, σημειώνουμε στον τοίχο το ύψος τοποθέτησης του επίπλου και με το αλφάδι τραβάμε μια οριζόντια γραμμή. Το ύψος του επίπλου διαφέρει ανάλογα με τον τύπο νιπτήρα που θα τοποθετήσουμε. Το τελικό ύψος του νιπτήρα στο μπάνιο κυμαίνεται μεταξύ 80 και 90 εκ.
 

Τοποθετούμε πρόχειρα το έπιπλο στον τοίχο και αλφαδιάζουμε τόσο με τη βοήθεια της γραμμής-οδηγού που δημιουργήσαμε στον τοίχο όσο και με τη βοήθεια του αλφαδιού. Θα χρειαστούμε τη βοήθεια δεύτερου ατόμου.
Με το έπιπλο σε επαφή με τον τοίχο με τη βοήθεια του δεύτερου ατόμου, σημειώνουμε μέσα από τις οπές του επίπλου τη θέση των αντίστοιχων οπών στον τοίχο, έχοντας προηγουμένως βεβαιωθεί ότι από τις θέσεις των οπών στον τοίχο δεν διέρχονται σωληνώσεις. Συνιστάται επίσης να σημειώσουμε στον τοίχο με μολύβι το περίγραμμα του επίπλου ώστε να μπορέσουμε εύκολα να το τοποθετήσουμε ξανά στην ίδια θέση.

 

Ακουμπάμε το έπιπλο στο δάπεδο και με το τρυπάνι διανοίγουμε οπές στον τοίχο, στα κατάλληλα σημεία. Στις οπές θα πρέπει να τοποθετήσουμε κατάλληλα βύσματα (ούπες).

 


Τοποθετούμε ξανά το έπιπλο στην επιθυμητή  θέση με τη βοήθεια δεύτερου ατόμου. Βιδώνουμε το έπιπλο ώστε να στερεωθεί στον τοίχο.

Η τοποθέτηση του νιπτήρα

πάνω

Μετά την τοποθέτηση του νιπτήρα, τοποθετούμε τα πορτάκια ή τα συρτάρια του επίπλου. Στη συνέχεια θα πρέπει να σφραγίσουμε με σιλικόνη την πλευρά του επίπλου που εφάπτεται στο τοίχο.