Καθώς η άνοιξη πλησιάζει, επιθυμείς να απολαύσεις τον υπέροχο καιρό στους εξωτερικούς χώρους σου. Είναι μια ευκαιρία να ξεκουραστείς, να περάσεις ευχάριστα και να δημιουργήσεις αξέχαστες στιγμές με την οικογένειά σου και τους φίλους σου.

Για να κάνεις αυτό το περιβάλλον όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό και άνετο, η επιλογή των κατάλληλων επίπλων κήπου είναι ίσως το πιο σημαντικό βήμα.

Πώς μπορείς να επιπλώσεις τον κήπο σου;

Για να επιλέξεις τα κατάλληλα έπιπλα για τους εξωτερικούς χώρους σου, το πρώτο βήμα είναι να σκεφτείς πώς θα χρησιμοποιήσεις αυτόν τον χώρο. Είναι προφανές ότι τα έπιπλα κήπου που είναι κατάλληλα για όσους απολαμβάνουν να τρώνε στον εξωτερικό χώρο θα είναι διαφορετικά από αυτά που εξυπηρετούν όσους προτιμούν να περνούν χρόνο με οικογένεια και φίλους πίνοντας ένα ποτήρι.

Στην πρώτη περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξεις ένα σετ τραπεζιού και καρέκλες για το δείπνο, ενώ στη δεύτερη περίπτωση θα χρειαστεί ένα σετ επίπλων κήπου. Εάν θες να δημιουργήσεις μια χαλαρωτική γωνιά για διάβασμα ή ηλιοθεραπεία, μια ξαπλώστρα είναι απαραίτητη. Επιπλέον, αν έχεις παιδιά στο σπίτι, πρέπει να αφιερώσεις ένα μικρό μέρος του χώρου σου γι' αυτά!

Όταν επιλέγεις έπιπλα για τον κήπο, την ταράτσα ή το μπαλκόνι σου, θυμήσου ότι αποτελούν προέκταση του σπιτιού σου και του στυλ σου. Είναι σημαντικό να επιλέξεις έπιπλα που θα αντανακλούν την αισθητική και την ατμόσφαιρα του εσωτερικού σου χώρου. Σκέψου τα χαρακτηριστικά του σπιτιού σου και τις ανάγκες σου για να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλές επιλογές επίπλων. Μην ξεχνάς ότι ο στόχος είναι να δημιουργήσεις έναν όμορφο, άνετο και λειτουργικό χώρο που θα απολαμβάνεις και θα απολαμβάνουν και οι φίλοι και η οικογένειά σου.

Σχεδιασμός και φροντίδα κήπου!

Επιλογή επίπλων εξωτερικού χώρου

Μόλις αποφασίσεις πώς θα χρησιμοποιήσεις τον εξωτερικό χώρο σου, θα πρέπει να λάβεις υπόψη το μέγεθος του χώρου σου. Ένας μεγάλος κήπος λειτουργεί καλύτερα αν οργανωθεί σε διαφορετικές περιοχές, κάτι που δεν είναι εφικτό σε μικρούς χώρους όπως ένα μπαλκόνι.

Έπιπλα για τον κήπο σου: Ένας μεγάλος κήπος μπορεί πραγματικά να γίνει μια προέκταση του σπιτιού σου. Αρχικά, μπορείς να εξοπλίσεις τον χώρο με ένα μακρύ τραπέζι για δείπνο και πάγκους, καθώς και άνετες καρέκλες. Αυτός ο χώρος θα γίνει η ιδανική περιοχή για να διοργανώνεις δείπνα με φίλους ή συγγενείς. Σου προτείνουμε να καλύψεις αυτόν τον χώρο με μια πέργκολα, μια τέντα ή ένα σκίαστρο για να προστατευτείς από τον ήλιο. Επίσης, είναι καλή ιδέα να προσθέσεις βοηθητικά αξεσουάρ όπως ένα τραπεζάκι.

Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις έναν χώρο χαλάρωσης παράλληλα με τον χώρο του τραπεζιού. Υπάρχουν πολλά σετ για καφέ για εξωτερικούς χώρους που περιλαμβάνουν έναν μικρό καναπέ με πολυθρόνες και άνετες μαξιλάρες. Αυτά τα κομμάτια συνήθως συνδυάζονται με ένα χαμηλό τραπέζι, δημιουργώντας έναν ιδανικό χώρο για συναντήσεις και συζητήσεις. Για χαλάρωση μόνος σου ή για οργάνωση του χώρου γύρω από την πισίνα, μια πολυθρόνα ή καρέκλες παραλίας ή ξαπλώστρες είναι ιδανικές επιλογές για να απολαύσεις τον ήλιο στον κήπο σου.

Έπιπλα για μπαλκόνια και μικρές ταράτσες: Αν έχεις μπαλκόνι ή μικρή ταράτσα, μην ανησυχείς, μπορείς να απολαμβάνεις άνεση και λειτουργικότητα. Ανάλογα με τις ανάγκες σου, μπορείς να δημιουργήσεις έναν χώρο για δείπνο επιλέγοντας ένα τραπέζι κήπου που ταιριάζει στο στυλ σου, είτε είναι τετράγωνο είτε στρογγυλό. Διαλέγοντας ένα μεγάλο τραπέζι, μπορείς να φιλοξενήσεις όσους καλεσμένους θέλεις για δείπνο. Όταν τελειώσει η βραδιά, μπορείς να τον αποθηκεύσεις για να απελευθερώσεις χώρο. Για τον ίδιο λόγο, προτίμησε καρέκλες κήπου που διπλώνουν και στοιβάζονται εύκολα, για να εξοικονομήσεις χώρο και να φιλοξενήσεις περισσότερα άτομα στο τραπέζι.

Εάν επιλέξεις τα κατάλληλα έπιπλα κήπου, δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις τον χώρο για χαλάρωση· μια ξαπλώστρα με ένα βοηθητικό τραπεζάκι ή μια αιώρα θα σε συνοδεύουν στις στιγμές χαλάρωσης.

Έπιπλα εξωτερικού χώρου για επαγγελματική χρήση: Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις κάποια έπιπλα κήπου για την επιχείρησή σου, ανεξάρτητα από το στυλ, βεβαιώσου ότι επιλέγεις υψηλής ποιότητας υλικά που αντέχουν σε βαριά χρήση και τις καιρικές συνθήκες, και πληρούν όλες τις απαιτούμενες πιστοποιήσεις.

Η οργάνωση αυτών των χώρων είναι πάντα σημαντική και λειτουργική, με σκοπό να κάνει την εμπειρία σου και των πελατών ευχάριστη και να διευκολύνει την εργασία του προσωπικού. Ο επαγγελματικός εξοπλισμός εξωτερικών χώρων πρέπει να είναι αρκετός για τον διαθέσιμο χώρο και τον αριθμό των τραπεζιών που απαιτούνται.

Ανακάλυψε όλα τα έπιπλα κήπου και τα αξεσουάρ τους!

Τρώμε έξω! Σετ κήπου και τραπέζια

Θες να ψυχαγωγήσεις εσένα και τους καλεσμένους σου στον κήπο και να οργανώσεις δείπνο σε εξωτερικό χώρο; Τότε χρειάζεσαι ένα τραπέζι και καρέκλες. Τα σετ επίπλων κήπου είναι η ιδανική επιλογή για όσους προτιμούν τα ομοιόμορφα έπιπλα. Σε αυτήν την περίπτωση, το τραπέζι και οι καρέκλες έχουν τον ίδιο σχεδιασμό και χρώματα, δημιουργώντας ένα συνεκτικό στυλ.

Επιπλέον, μπορείς να δημιουργήσεις τον ιδανικό χώρο δείπνου στον κήπο διαλέγοντας τραπέζι και καρέκλες ξεχωριστά. Αυτή η επιλογή είναι προτιμητέα από εκείνους που αναζητούν ένα αυθεντικό στυλ. Επιλέγοντας ξεχωριστά τραπέζια και καρέκλες μπορείς να συνδυάσεις διαφορετικά υλικά και χρώματα σε μια παλέτα στυλ που αντικατοπτρίζει ιδανικά τον χαρακτήρα σου.

Υπολόγισε με ακρίβεια το μέγεθος του τραπεζιού σου: η άνεση και ο αριθμός ατόμων που μπορούν να δειπνήσουν εξαρτώνται από αυτήν την επιλογή. Αν ο χώρος σου είναι μικρός, διάλεξε ένα μικρό τραπέζι, είτε στρογγυλό είτε τετράγωνο. Αν ο χώρος είναι μεγαλύτερος, διάλεξε μεγαλύτερα τραπέζια, είτε ορθογώνια είτε κυκλικά. Σε κάθε περίπτωση, ένα τραπέζι που επεκτείνεται είναι εξαιρετική επιλογή, για να φιλοξενήσεις περισσότερους καλεσμένους, αν χρειαστεί.

Για πολύ μικρούς εξωτερικούς χώρους, επέλεξε ένα μικρό τραπέζι καφέ ή ένα άνετο αναδιπλούμενο τραπέζι: μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις στο μπαλκόνι σου ή στην ταράτσα. Μπορείς επίσης να τα πάρεις μαζί σου σε μια εκδρομή εκτός πόλης.

Διάλεξε το τέλειο τραπέζι δείπνου.

Καρέκλες κήπου: ιδανικές για κάθε ανάγκη σου

Η καρέκλα κήπου είναι αναμφίβολα ένα απαραίτητο στοιχείο για την εξωτερική διακόσμηση. Αφού υποδέχεσαι τους επισκέπτες σου, θα πρέπει να είναι εκτός από όμορφη και άνετη.

Σε μεγάλους εξωτερικούς χώρους, μπορείς να επιλέξεις έπιπλα κήπου από φυσικό ή συνθετικό ρατάν, τα οποία δημιουργούν μια αίσθηση άνεσης και χαλάρωσης, ενώ παράλληλα διατηρούν μια φυσική αισθητική. Οι καρέκλες και οι πολυθρόνες από ρατάν συνήθως χρειάζονται μαξιλάρια για επιπλέον άνεση.

Σε έναν μεγάλο, ρουστίκ εξωτερικό χώρο, οι ξύλινες καρέκλες είναι μια όμορφη επιλογή που ταιριάζει αρμονικά με το περιβάλλον, καθιστώντας τον χώρο τόσο λειτουργικό όσο και φιλόξενο, σαν μια επέκταση του εσωτερικού του σπιτιού σου.

Εάν ο χώρος είναι περιορισμένος, είναι καλύτερο να επιλέξεις στοιβαζόμενες ή αναδιπλούμενες καρέκλες κήπου από αλουμίνιο, σίδερο ή πολυπροπυλένιο, οι οποίες μπορούν να αποθηκευτούν εύκολα αλλού όταν δεν τις χρησιμοποιείς.

Εξερεύνησε τις καρέκλες κήπου και τις πολυθρόνες

Πώς να καθαρίσεις τα έπιπλα κήπου

Ανεξάρτητα από το υλικό που έχεις επιλέξει για τα έπιπλα κήπου σου, πρέπει να ασχοληθείς με τον καθαρισμό και τη συντήρησή τους. Υλικά όπως πλαστικό, ρητίνη, πολυπροπυλένιο ακόμη και ο χάλυβας απαιτούν λίγη φροντίδα για να διασφαλιστεί ότι τα έπιπλά σου θα διαρκέσουν πολύ. Από την άλλη πλευρά, ο σίδηρος και το ξύλο απαιτούν συγκεκριμένη συντήρηση, διαφορετικά τα έπιπλα σου μπορεί να υποβαθμιστούν γρήγορα.

Συντήρηση ξύλινων επίπλων κήπου: Υπάρχουν διάφορα προϊόντα που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για τη συντήρηση ξύλινων επίπλων κήπου. Ειδικά προϊόντα προστασίας είναι διαθέσιμα για να προφυλάξεις τα έπιπλα από το σαράκι και να βελτιώσεις την αντοχή τους σε στοιχεία όπως η βροχή, το χιόνι, η υγρασία και η ηλιακή ακτινοβολία, καθώς και σε ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως αυτές κοντά σε παράκτιες περιοχές ή στα βουνά. Αυτά τα ειδικά προϊόντα είναι κατάλληλα τόσο για προστασία όσο και για τη συντήρηση ξύλινων επίπλων που έχουν υποστεί ζημιές από το χρόνο ή το σαράκι. Για την τακτική συντήρηση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα λάδι επίπλων κήπου, προστατευτικό ή αδιάβροχο, μαζί με ένα ειδικό καθαριστικό που είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση γκριζαρίσματος ξύλου.

Καλύμματα και θήκες για έπιπλα κήπου

Για να διατηρείς καλύτερα τα έπιπλα εξωτερικού χώρου κατά τις περιόδους αχρηστίας, είναι πάντα καλύτερο να χρησιμοποιείς ένα κατάλληλο κάλυμμα επίπλων κήπου. Αυτά τα καλύμματα είναι κατασκευασμένα από εξαιρετικά ανθεκτικά και αδιάβροχα υλικά όπως πολυεστέρας ή πολυαιθυλένιο. Η αντοχή σε εξωτερικούς παράγοντες όπως το νερό, το χιόνι, ο πάγος και ο ήλιος εξαρτάται από το πάχος τους: όσο πιο παχύ είναι, τόσο υψηλότερη είναι η αντίσταση στα περιβαλλοντικά στοιχεία.

Στην αγορά υπάρχουν διαθέσιμα καλύμματα και θήκες για έπιπλα κήπου. Ενώ τα καλύμματα έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν διάφορους τύπους επίπλων, από κουνιστές καρέκλες έως τραπέζια, προστατεύοντας μόνο την κορυφή τους, τα καλύμματα για έπιπλα κήπου έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν πλήρως τα έπιπλα, ακολουθώντας το σχήμα τους. Μπορείς να βρεις καλύμματα για πολυθρόνες, καρέκλες, καναπέδες, κούνιες, ξαπλώστρες και τραπέζια, σε διάφορα μεγέθη και διαστάσεις.

Αγόρασε θήκες για τα έπιπλα κήπου σου.

Συμβουλές

Πώς να φτιάξεις έπιπλα κήπου με παλέτες

Μέχρι πρόσφατα, οι παλέτες, ιδίως οι ξύλινες, χρησιμοποιούνταν μόνο για τη μετακίνηση εμπορευμάτων. Πρόσφατα, όμως, ανακαλύφθηκαν ως μια πρωτότυπη, οικονομική και ευέλικτη πρώτη ύλη για την κατασκευή επίπλων, ειδικά επίπλων κήπου που μπορεί να φτιάξει κανείς μόνος του. Για να δημιουργήσεις έπιπλα κήπου από παλέτες, χρειάζεσαι μερικά εργαλεία και μικρά αντικείμενα που είναι εύκολα προσβάσιμα. Μπορείς να παρακολουθήσεις ένα πλήρες σεμινάριο για οδηγίες.

Όταν κατασκευάζεις έπιπλα κήπου μόνος σου με παλέτες, πρέπει επίσης να σκεφτείς τα μαξιλάρια που είναι ειδικά σχεδιασμένα για τις παλέτες και μετατρέπουν ακόμα και το πιο απλό κάθισμα σε μοντέρνο και άνετο έπιπλο.

Επέλεξε τα κατάλληλα έπιπλα εξωτερικού χώρου τόσο για τον κήπο, όσο και για τη βεράντα, την ταράτσα ή όποιο άλλο εξωτερικό χώρο χρειάζεται να επιπλώσεις.

top