Η θέρμανση είναι πλέον ένα από τα βασικότερα έξοδα των νοικοκυριών αλλά και των επαγγελματικών χώρων στην Ελλάδα. Πέρα από τις παραδοσιακές μεθόδους θέρμανσης (πετρέλαιο, και ηλεκτρική ενέργεια) υπάρχουν στην αγορά νέες μορφές όπως το πέλλετ.

Το pellet είναι οικολογικό καύσιμο που δεν περιέχει χημικά και ανήκει στην κατηγορία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το σχήμα του καυσίμου είναι κυλινδρικό με διάμετρο από 6mm έως 10mm και μήκος από 10mm έως 50mm. Χαρακτηρίζεται από υψηλή συνοχή, χαμηλό ποσοστό υγρασίας και μεγάλη πυκνότητα με αποτέλεσμα την υψηλή θερμαντική του απόδοση.

Θέρμανσης με pellet:

1. Ευκολία στη χρήση

2. Υψηλή θερμογόνο δύναμη

3. Μικρό ποσοστό στάχτης

4. Περιορισμένη συντήρηση των μηχανημάτων

5. Μεγάλη διαθεσιμότητα λόγω ύπαρξης μικρών τοπικών μονάδων παραγωγής στην αγορά.

Χρήσιμα πλεονεκτήματα:

1. Πρακτικό: Μεταφέρεται συσκευασμένο.

2. Τυποποιημένο: Με τεχνικές προδιαγραφές για μέγιστη απόδοση (πυκνότητα>650kg/m3, υγρασία <10%, τέφρα 1%). Αποθηκεύεται χωρίς να αλλοιώνεται.

3. Αποδοτικό: Σταθερή πυκνότητα, χαμηλή υγρασία, χαμηλό κόστος μεταφοράς, και αποθήκευσης (1kg ισοδυναμεί με 5kWh).

4. Οικολογικό: Δεν απαιτείται η κοπή δέντρων. Παράγεται από απορριφθείσα ή ανακυκλώσιμη ξυλεία. Χάρη στην τέλεια καύση του (ελάχιστο ποσοστό υγρασίας και απουσία χημικών) εκμηδενίζει την ποσότητα της παραχθείσας τέφρας.

5. Καθαρή καύση: Kαύση χωρίς έκλυση επικίνδυνων αερίων λόγω απουσίας χημικών κατά τη διαδικασία παραγωγής.

6. Οικονομικό: Είναι οικονομικότερο από το πετρέλαιο και την ηλεκτρική ενέργεια. Παρουσιάζει σταθερότερη πορεία μεταβολής τιμών.

Επιλογή σόμπας:

1. Σόμπα πέλλετ αέρα: Η αρχή λειτουργίας της σόμπας pellet αέρα βασίζεται στην καύση pellet που γίνεται με αυτόματο τρόπο. Ο ζεστός αέρας που παράγεται από την καύση του pellet διοχετεύεται στο χώρο από τις περσίδες που έχει η σόμπα. Η θέρμανση που έχουμε στο χώρο είναι άμεση.

2. Σόμπα πέλλετ hydro: Η λειτουργία της σόμπας pellet νερού είναι παρόμοια με αυτή του λέβητα αφού η σόμπα συνδέεται στο δίκτυο θέρμανσης και λειτουργεί σαν λέβητας. H καύση pellet γίνεται αυτόματα και κατά τη διάρκειά της ζεσταίνει το νερό το οποίο στη συνέχεια, με τη βοήθεια του κυκλοφορητή, διοχετεύεται στο δίκτυο θέρμανσης (θερμαντικά σώματα).

3. Σόμπα πέλλετ με αεραγωγό: Οι σόμπες pellet με αεραγωγούς μας δίνουν την δυνατότητα να θερμάνουμε χώρους οι οποίοι πιθανόν να μην έχουν κάποια εγκατάσταση καλοριφέρ, μεταφέροντας τον ζεστό αέρα που παράγεται σε ένα ή δύο επιπλέον δωμάτια. Χάρη σε δύο ανεξάρτητoυς ισχυρούς ανεμιστήρες, η θερμότητα μπορεί να οδηγείται σε δωμάτιο το οποίο βρίσκεται σε απόσταση έως και 6 μέτρα από τη σόμπα. Η ισχύς αυτών των ανεμιστήρων μπορεί να ρυθμιστεί ανεξάρτητα, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και να θερμανθεί αποτελεσματικά το κάθε δωμάτιο

Ρώτησε τους εξειδικευμένους μας συμβούλους για τα είδη θέρμανσης και θα σε ενημερώσουν αναλυτικά για την απόδοση και την κατανάλωση της σόμπας πέλλετ που επιθυμείς να κάνεις δική σου.

top