Ο Φεβρουάριος είναι ο ιδανικός μήνας για να ξεκινήσεις να προετοιμάζεις τον κήπο σου για τη νέα καλλιεργητική περίοδο. Είναι ο τελευταίος μήνας του χειμώνα, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και οι μέρες μεγαλώνουν, δημιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες για τις εργασίες στον κήπο.

Η φύση αρχίζει να ξυπνάει και σου δίνει την ευκαιρία να ξεκινήσεις από την αρχή. Ας αξιοποιήσεις λοιπόν αυτή την ευκαιρία και ας δημιουργήσεις έναν κήπο που θα σε γεμίζει χαρά και θα σε εμπνέει.

Μέσα στον Φεβρουάριο:

  1. Κλαδεύεις τα δέντρα σου, όπως μηλιές, αχλαδιές, δαμασκηνιές, κερασιές, βερικοκιές, ροδακινιές, αμπέλια, κ.λπ., για να τους δώσεις το επιθυμητό σχήμα και να ενισχύσεις την καρποφορία τους.
  2. Μπορείς να φυτέψεις οπωροφόρα δέντρα γυμνόριζα, όπως μηλιές, αχλαδιές, κυδωνιές, κερασιές, κ.λπ. Επιπλέον, μπορείς να φυτέψεις πατάτες, κρεμμύδια, σκόρδο, κρεμμυδάκια φρέσκα, μαρούλια, ραπανάκια, σέλινο, κ.λπ.
  3. Τα λαχανικά που μπορείς να σπείρεις τον Φεβρουάριο είναι οι ντομάτες, οι πιπεριές, τα μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τα αγγούρια, οι φασολάκια, τα μπιζέλια, κ.λπ. Τα λουλούδια που μπορείς να σπείρεις τον Φεβρουάριο είναι τα γαρύφαλλα, τα ρόδα, οι βιολέτες, τα πανσέδες, κ.λπ.

Βασικές εργασίες:

  1. Φοράς πάντα κατάλληλα ρούχα και γάντια εργασίας όταν κάνεις εργασίες στον κήπο. Αποφεύγεις να εργάζεσαι σε συνθήκες παγετού ή έντονης βροχής.
  2. Ποτίζεις τα φυτά σου τακτικά, ειδικά σε ξηρό καιρό.
  3. Εφαρμόζεις λίπασμα στα φυτά σου για να ενισχύσεις την ανάπτυξή τους.
  4. Ελέγχεις τα φυτά σου για τυχόν ασθένειες ή παράσιτα και λαμβάνεις τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

Τα κατάλληλα εργαλεία:

Επιθεώρηση των φυτών:

  1. Κάνε μια προσεκτική επιθεώρηση σε όλα τα φυτά σου και αναζήτησε οποιαδήποτε ανωμαλία. Αν δεις κατεστραμμένα φύλλα ή άλλα σημάδια προβλημάτων, εσύ πρέπει να λάβεις μέτρα.
  2. Αναγνώρισε τυχόν παράσιτα ή ασθένειες που μπορεί να είναι παρόντα. Λάβε δείγματα για περαιτέρω ανάλυση εάν απαιτείται. Φωτογράφησε τυχόν προβληματικά φυτά ή συλλέξε φύλλα για πιο προσεκτική εξέταση.
  3. Αν διαπιστώσεις προβλήματα, αφαίρεσε απομονωμένα ή κατεστραμμένα μέρη των φυτών σου. Και, φυσικά, εσύ πρέπει να λάβεις τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Κράτα τον κήπο σου υγιή και ευδιάθετο!

Συμβουλές

Απόλαυσε τον κήπο σου:

Ο κήπος σου είναι ένας υπέροχος τρόπος για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τη φύση. Όταν εργάζεσαι στον κήπο σου, αφιέρωσε λίγο χρόνο για να σταματήσεις και να απολαύσεις την ομορφιά του. Ακούσε τα πουλιά να τραγουδούν, μυρίσε τα λουλούδια και δες τον ήλιο να δύει. Ο κήπος σου μπορεί να είναι μια πηγή χαράς και ηρεμίας για εσένα και την οικογένειά σου. Φρόντισέ τον με αγάπη και προσοχή, και θα σε ανταμείψει με μια πλούσια συγκομιδή και όμορφα τοπία.

Τα καταστήματα LEROY MERLIN είναι εδώ για να σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις τη νέα κηπουρική σεζόν με τον σωστό τρόπο.

top