ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
TOP

Επιλέγω και τοποθετώ εύκολα κουρτίνα ντους

Η τοποθέτηση κουρτίνας στο ντους είναι εύκολη, οικονομική και πρακτική καθώς σας επιτρέπει να την αλλάζετε συχνά ανάλογα με τη διάθεση σας ή τη διακόσμηση του μπάνιου. Ένα άλλο προτέρημα είναι ότι δε χρειάζεται κάποια ειδική καθαριότητα (όπως θα χρειαζόταν για παράδειγμα η γυάλινη προστασία ντους).

Η μπάρα ντους

Στη Leroy Merlin θα βρείτε δύο είδη μπάρας για να στηρίξετε τη κουρτίνα σας:

 - Ίσιες μπάρες ( στερέωμα με βίδες ή βεντούζα)
 - Γωνιακές μπάρες

Ίσιες μπάρες ( στερέωμα με βίδες η βεντούζα)

Η ίσια μπάρα είναι ένας βραχίονας πολύ εύκολος στην χρήση καθώς ανοίγει και κλείνει βιδώνοντας τη μπάρα όσες φορές θέλετε. Εχει πολύ καλή στήριξη αν ακολουθήσετε τις οδηγίες που αναγράφονται πάνω στη συσκευασία. Οι ίσιες μπάρες προσαρμόζονται πιό εύκολα στη μπανιέρα. Στη Leroy Merlin θα βρείτε μπάρες με βεντούζες στα άκρα (ανοίξτε τη μπάρα στο μήκος που θέλετε και τοποθετήστε τη στο τοίχο), και μπάρες που βιδώνονται στο τοίχο (θα χρειαστεί να ανοίξετε τρύπες στο τοίχο για σωστή στερέωση).

Η κάθε μέθοδος έχει τα προτερήματά της:  η στερέωση με βεντούζα είναι κατάλληλη για  όσους νοικιάζουν διαμέρισμα ή δεν θέλουν να τρυπήσουν τον τοίχο. Η λύση της μπάρας με βίδωμα στο τοίχο σας προσφέρει απόλυτη σταθερότητα.

Γωνιακές μπάρες

Η γωνιακή μπάρα ντους εξυπηρετεί καλύτερα ντουζιέρες, και είναι προτιμότερο να στερεώνονται με βίδες για περισσότερη σταθερότητα.
Η μπάρα του ντους ή της μπανιέρας στερεώνεται συνήθως στα 190 εκ από το πάτωμα και καλό είναι να μένει λίγος ελεύθερος χώρος για να φεύγουν οι υδρατμοί.

Η κουρτίνα

Στη Leroy Merlin θα βρείτε κουρτίνες ντους σε διάφορα σχέδια και χρώματα τόσο από πολυέστερ όσο και από πλαστικό.
Πολλές κουρτίνες συνδυάζονται με σειρές αξεσουάρ (χαλάκια, σαπουνοθήκες, καλύμματα WC, κλπ.) για να δώσετε σε όλο σας το μπάνιο ενιαία αισθητική!
Καλό είναι να καθαρίζετε τη κουρτίνα του ντουζ αρκετά συχνά για να μην αναπτύσσονται μικρόβια και μούχλα από την υγρασία, τόσο για λόγους υγιεινής όσο και για λόγους αισθητικής, μιας και η κουρτίνα είναι η βιτρίνα του μπάνιου σας!