Η υπέρυθρη θέρμανση αποτελεί ένα σύγχρονο εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης, σύμφωνα με τον οποίο θερμαίνονται απευθείας τα σώματα και τα αντικείμενα και στη συνέχεια θερμαίνεται ο ενδιάμεσος αέρας, προσφέρει δηλαδή τον φυσικό τρόπο θέρμανσης με τον οποίο ο ήλιος θερμαίνει τον πλανήτη μας.

Τα θερμαντικά σώματα που χρησιμοποιούνται είναι τα πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας, τα οποία μετατρέπουν το μεγαλύτερο ποσοστό της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν σε θερμότητα πραγματική χωρίς απώλειες.

Τα προτερήματα της υπέρυθρης θέρμανσης

Πλεονεκτήματα
  1. Η υπέρυθρη θέρμανση προσφέρει αυτονομία θέρμανσης σε κάθε χώρο του σπιτιού και έχει χαμηλό κόστος κατανάλωσης χωρίς να απαιτείται αποθήκευση καυσίμων.
  2. Δεν απαιτεί χώρο λεβητοστασίου και δεξαμενής και αποτελεί υγιεινό τρόπο θέρμανσης, που προσφέρει ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία: αυξάνεται η δερματική μικροκυκλοφορία και περιορίζει την κυκλοφορία της σκόνης στον αέρα.
  3. Η θέρμανση χάρη στα θερμαντικά πάνελ είναι ασφαλής, καθώς αποκλείονται διαρροές ή ανάφλεξη καυσίμων υλών και αποτρέπει το φαινόμενο της συμπύκνωσης υδρατμών, που συνδέεται με την εμφάνιση μούχλας στους τοίχους και τις οροφές.
  4. Η όποια απώλεια θερμότητας με τον αερισμό του χώρου αναπληρώνεται ταχύτατα, καθώς τα δομικά στοιχεία διατηρούν τη υπέρυθρη θερμότητα που έχουν απορροφήσει και την αποδίδουν στο χώρο μετά το κλείσιμο των κουφωμάτων.
  5. Δεν ξηραίνει υπερβολικά τον εσωτερικό αέρα.

Τα θερμαντικά σώματα

  1. Tα θερμαντικά σώματα μπορούν να συμβάλλουν στην αναβάθμιση της αισθητικής του χώρου, καθώς υπάρχει δυνατότητα εκτυπώσεων στην επιφάνεια τους
  2. Ένα μεγάλο προτέρημα τους είναι ότι έχουν μικρό κόστος συντήρησης και είναι απλά στη χρήση τους, καθώς λειτουργούν με τη σύνδεση τους με το ηλεκτρικό ρεύμα.
  3. Δεν δημιουργούνται ρεύματα αέρα κατά τη λειτουργία τους με αποτέλεσμα να μην κυκλοφορεί η σκόνη στο χώρο και τοποθετούνται σε τοίχους, ακόμα και σε οροφή.

Τα θερμαντικά σώματα υπέρυθρης θέρμανσης είναι μια καλή επιλογή για όσους αναζητούν έναν οικονομικό, υγιεινό και ασφαλή τρόπο θέρμανσης. 

top