ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
TOP

Επιλέγω τον κατάλληλο νιπτήρα

Χάρη στη μεγάλη ποικιλία υλικών και σχεδίων των νιπτήρων μπορείτε να σχεδιάσετε εύκολα τόσο τα μικρά WC όσο και μεγάλα οικογενειακά μπάνια. Ένθετοι, υποκαθήμενοι, η επικαθήμενοι, οι νιπτήρες μπορεί να διαθέτουν ενσωματωμένη πετσετοκρεμάστρα.Είδη νιπτήρα

Κρεμαστοί χειρονιπτήρες : στερεωμένοι στο τοίχο στο ύψος που επιθυμείτε, οι κρεμαστοί νιπτήρες απελευθερώνουν χώρο στο πάτωμα, και διευκολύνουν τόσο την καθαριότητα όσο και τη χρήση από άτομα με ειδικές ανάγκες.

Νιπτήρες με κολόνα : είναι κατά βάση κρεμαστοί νιπτήρες στους οποίους προστίθεται η κολόνα. Ο ρόλος της κολόνας είναι να κρύψει το σιφόνι και την υδρορροή.
Είδη Χειρονιπτήρα

Οι χειρονιπτήρες είναι είτε επικαθήμενοι, είτε υποκαθήμενοι/ένθετοι.

Οι επικαθήμενοι νιπτήρες τοποθετούνται πάνω σε πάγκο (βάση) ειδικά σχεδιασμένο για να περνούν οι σωλήνες. Τα σχέδια και το υλικό του νιπτήρα (στρογγυλός, τετράγωνος, οβάλ, γυάλινος, κλπ.)  όσο και τα υλικά που διαμορφώνουν τον πάγκο (επεξεργασμένο εμποτισμένο ξύλο, μάρμαρο, πλακάκι, κλπ.)  ποικίλουν και σας δίνουν τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το μπάνιο όπως εσείς το ονειρεύεστε!

Οι υποκαθήμενοι/ένθετοι νιπτήρες ενσωματώνονται σε πάγκο ή έπιπλο ειδικά σχεδιασμένο και μπορούν να τοποθετηθούν είτε πάνω στον πάγκο (ελαφρώς υπερυψωμένο σε σχέση με τον πάγκο) είτε μέσα στον πάγκο (σχηματίζεται έτσι μία ίσια ευθεία με τον πάγκο). Οι ένθετοι νιπτήρες τοποθετούνται εύκολα σε όλες τις επιφάνειες: ξύλινες ή με πλακάκι.

Μέγεθος

Πριν κάνετε τις αγορές σας είναι απαραίτητο να πάρετε 3 διαστάσεις: το μήκος, το ύψος και το βάθος του νιπτήρα. Για την αγορά νιπτήρα σε κολόνα καλό είναι να ξέρετε και το ύψος της κολόνας επιπλέον.

Η επιλογή του βάθους και του μάκρους του νιπτήρα εξαρτάται από τον διαθέσιμο χώρο πάνω στο πάγκο. Το ύψος του εξαρτάται από το ύψος που εξυπηρετεί καλύτερα τα χέρια σας. Γενικότερα το βάθος κυμαίνεται από 60 έως 90 εκ, το μάκρος 60 με 120 εκ και το ύψος της κολόνας γύρω στα 85 εκ.

Για να εξοικονομήσετε χώρο μπορείτε να τοποθετήσετε γωνιακό νιπτήρα σε μικρά μπάνια

Μονός η διπλός νιπτήρας ;

Μονός νιπτήρας : είναι απαραίτητο να προβλέψετε τουλάχιστον 70 εκ πάνω στο πάγκο.

Διπλός νιπτήρας : το μάκρος πρέπει να κυμαίνεται από 150 έως 200 εκ. Προτιμήστε να μην κολλήσετε μεταξύ τους τους δύο νιπτήρες για ένα πιο όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα. Επιλέξτε μεγάλους νιπτήρες για να δώσετε πιο μοντέρνο ύφος στο μπάνιο σας.

Μπαταρία μπάνιου

Παίξτε με τα στυλ και τα χρώματα ή με τις αντιθέσεις!

Οι μπαταρίες του μπάνιου πρέπει να προσαρμόζονται στο ύψος του νιπτήρα με τέτοιο τρόπο ώστε το νερό να τρέχει στο κέντρο του νιπτήρα και να επιτρέπουν το πλύσιμο των χεριών (στη περίπτωση νιπτήρα σε σχήμα μπολ).  Στα καταστήματα Leroy Merlin θα βρείτε διάφορους τύπους μπαταρίας: χαμηλές και ψηλές μπαταρίες, μοντέρνες και πιο κλασικές, καθώς και εξειδικευμένες (χειρουργείου, περιστρεφόμενες, με ποδοπετάλι, κλπ.) Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Πριν καταλήξετε στο στυλ βρύσης που σας ταιριάζει βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μπαταρία με το κατάλληλο στόμιο και ύψος που να εξυπηρετεί τις δικές σας ανάγκες: άνετο πλύσιμο χεριών ή και μεγάλων αντικειμένων.Επιλογές που προσφέρουν άνεση

Οι νιπτήρες προσφέρουν συχνά επιλογές άνεσης στους χρήστες. Η οπή υπερχείλισης επιτρέπει στο νερό να χύνεται και να φεύγει για να μην υπερχειλίσει σε περίπτωση που ξεχάσετε το σιφόνι κλειστό.  Επιφάνεια γύρω από τη γούρνα : η επιφάνεια γύρω ή πίσω από τη γούρνα σας επιτρέπει να τοποθετήσετε μικροαντικείμενα. Μερικοί νιπτήρες μπορεί να διαθέτουν και ενσωματωμένη πετσετοκρεμάστρα. 


Τα υλικά

Η επιλογή του υλικού καθορίζεται από τη ευκολία συντήρησης και από την αισθητική.

Κεραμικός νιπτήρας: Υλικό που έχει αντοχή στο χρόνο. Είναι κατασκευασμένο από φυσικές πρώτες ύλες. Είναι εύκολα στη καθαριότητα, και δεν συγκρατούν εύκολα άλατα, και βρομιές. Έχουν αντοχή στις γρατζουνιές και στα καθαριστικά.

Από γυαλί : Στα καταστήματά μας θα βρείτε γυάλινους νιπτήρες διάφανους ή αμμοβολή (αδιαφανές γυαλί). Είναι αρκετά ευαίσθητα σε χτυπήματα αλλά το μη πορώδες υλικό τους κάνει τη συντήρηση τους εύκολη. Καλό είναι να πλένονται με μη τοξικό (απαλό) καθαριστικό.Από συνθετική ρητίνη: Το υλικό αυτό προσφέρει λείες επιφάνειες. Με μεγάλη γκάμα σχεδίων και χρωμάτων, οι νιπτήρες από συνθετική ρητίνη έχουν καλή αντοχή, εύκολη συντήρηση.

Από πορσελάνη:  Οι περισσότεροι νιπτήρες είναι πλέον κατασκευασμένοι από πορσελάνη, και η επεξεργασία τους εμποδίζει τη βρωμιά και τα άλατα να παραμείνουν στην επιφάνεια. Η λαμπερή όψη τους δεν αλλοιώνεται με τον χρόνο.

Από Top Solid : Συνθετικό υλικό με λεία επιφάνεια, ζεστό στην αφή, που επιτρέπει τη βέλτιστη υγιεινή.  Η καθαριότητα είναι πολύ εύκολη χάρη σε νερό με σαπούνι. Καλό είναι να αποφεύγετε καθαριστικά, τοξικά υγρά και χλωρίνη.