ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
TOP

Επιλέγω τη κατάλληλη καμπίνα ντουζ

Στα καταστήματα Leroy Merlin θα βρείτε καμπίνες ντους έτοιμες για τοποθέτηση καθώς και βάσεις ντους τις οποίες μπορείτε να συνδυάσετε με πόρτα της επιλογής σας.

Τετράγωνες, γωνιακές, με ανοιγόμενη ή συρόμενη πόρτα, διαφανές, αδιαφανές ή με σεριγραφία/αμμοβολή : οι επιλογές είναι πολλές!

Οι έτοιμες καμπίνες ντουζ είναι η πιο εύκολη και γρήγορη λύση για να ανανεώσετε ή να δημιουργήσετε το μπάνιο σας, αρκεί να έχετε μία παροχή νερού καθώς και σωλήνες εκκένωσης.

Στη περίπτωση που αποφασίσετε να δημιουργήσετε τη δική σας καμπίνα ντους επιλέγοντας ξεχωριστά τη βάση και τη πόρτα, σας προτείνουμε να διαβάσετε τα άρθρα Επιλέγω τη κατάλληλη βάση ντουζ και Επιλέγω τη κατάλληλη προστασία ντουζ.
Σχέδια και πόρτες

Η όψη της καμπίνας ντουζ προσδιορίζεται από τη γεωμετρία της βάσης: τετράγωνη, παραλληλόγραμμη, ημικυκλική. Οι διαστάσεις επιλέγονται με βάση τη διαθέσιμη επιφάνεια. Η γωνιακή ή η μπροστινή/πλάγια πρόσβαση εξαρτάται από τα έπιπλα που είναι τοποθετημένα γύρω από τη καμπίνα.
Ανοιγόμενη πόρτα
: η ανοιγόμενη πόρτα επιτρέπει μεγάλο άνοιγμα, και εύκολη συντήρηση.Το άνοιγμα εξαρτάται από τη καμπίνα (προς τα μέσα η προς τα έξω) και είναι κατάλληλες για μεγάλους χώρους.

Συρόμενη πόρτα:
το βασικό πλεονέκτημα της συρόμενης πόρτας είναι η εξοικονόμηση χώρου. Οι καμπίνες αυτές σας παρέχουν εγγύηση απόλυτης στεγανότητας, αλλά η καθαριότητα της καμπίνας μπορεί να σας δυσκολέψει περισσότερο σε σχέση με μία ανοιγόμενη.
Εξοπλισμός καμπίνας ντουζ

Καμπίνα ντουζ

Οι έτοιμες καμπίνες ντους σε κιτ τοποθετούνται εύκολα σε ένα πρωινό. Είναι επιθυμητό να σταθεροποιήσετε τη καμπίνα ντους με τις ανάλογες βίδες στο τοίχο (σε σχέση με το βάρος της καμπίνας).

Οι καμπίνες αποτελούνται από τη βάση,  τα πλαϊνά τζάμια ή ακριλικά προστατευτικά, την πόρτα (μονή η διπλή, από κρύσταλλο ή ακριλικό) καθώς και από τα προφίλ (αλουμίνιο χρωμέ ή λευκό, ή αμμοβολής).


Οι πόρτες είναι όλες ασφαλείας με πάχος από 3 έως 8 χιλιοστά. Όσο μεγαλύτερο πάχος έχει το κρύσταλλο, τόσο πιο ελαφρύς μπορεί να είναι ο σκελετός.Στα καταστήματα Leroy Merlin θα βρείτε πόρτες διάφανες, με σεριγραφία, αδιαφανείς, κλπ...

Οι περισσότερες πόρτες διαθέτουν μαγνητικό κλείσιμο για να διασφαλίζετε το ασφαλές και στεγανό κλείσιμο της πόρτας ντους.