Μη αναμεικτική, αναμεικτική, θερμοστατική μπαταρία: οι επιλογές είναι πολλές!  Στα καταστήματα Leroy Merlin θα βρείτε διάφορους τύπους μπαταρίας: χαμηλές και ψηλές μπαταρίες, μοντέρνες, και πιο κλασικές, καθώς και εξειδικευμένες (χειρουργείου, περιστρεφόμενες, με ποδοβαλβίδα, κλπ.), για το ντους, το μπάνιο, το πλύσιμο δοντιών η χεριών. Μάθετε περισσότερα για κάθε τύπο μπαταρίας μπάνιου, και επιλέξτε αυτή που θα εξυπηρετεί καλύτερα τις δικές σας ανάγκες.

Πριν καταλήξετε στο στυλ βρύσης που σας ταιριάζει, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει μπαταρία με το κατάλληλο στόμιο και ύψος που να εξυπηρετεί τις δικές σας ανάγκες: άνετο πλύσιμο χεριών, ή και μεγάλων αντικειμένων. Οι μπαταρίες μπάνιου πρέπει να προσαρμόζονται στο ύψος του νιπτήρα με τέτοιο τρόπο ώστε το νερό να τρέχει στο κέντρο του νιπτήρα και να επιτρέπουν το πλύσιμο των χεριών (στη περίπτωση νιπτήρα σε σχήμα μπολ) .

Τα είδη μπαταρίας μπάνιου
Μη αναμεικτική


Οι εντολές για το κρύο και το ζεστό νερό είναι ανεξάρτητες. Ο χρήστης ρυθμίζει μόνος του τη θερμοκρασία του νερού. Η μη αναμεικτική μπαταρία επιτρέπει να δοσολογίσει ο χρήστης τη ροή του νερού.
Αναμεικτική μπαταρία


Η αναμεικτική μπαταρία μπάνιου διαθέτει μία και μόνο εντολή για το κρύο και το ζεστό νερό. Μπορείτε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία και τη ροή του νερού χάρη στη λαβή.

Μερικές μπαταρίες διαθέτουν δύο επίπεδα ροής για να εξοικονομείτε πιο εύκολα νερό. (διαβάστε παρακάτω τις εξειδικευμένες λύσεις)


Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις αναμεικτικές μπαταρίες λουτρού, διαβάστε εδώ.


Θερμοστατική
Οι θερμοστατικές μπαταρίες σας επιτρέπουν να προ-ρυθμίσετε τη θερμοκρασία, αποφεύγοντας έτσι κάθε κίνδυνο εγκαύματος.


Το σύστημα ασφάλειας ενεργοποιείται αυτόματα όταν η παροχή κρύου νερού διακοπεί, η μειωθεί, με αποτέλεσμα η μπαταρία να διατηρεί συγκεκριμένη θερμοκρασία στο νερό κατά τη διάρκεια του ντους. Έτσι προστατευόσαστε από ξαφνικές αλλαγές στη παροχή νερού (παράλληλη ροή νερού από τη βρύση η τράβηγμα καζανακιού).


Χάρη στη θερμοστατική μπαταρία θα ρυθμίζετε γρηγορότερα τη θερμοκρασία, και θα εξοικονομείτε νερό.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις θερμοστατικές μπαταρίες λουτρού, διαβάστε εδώ.

Μπαταρίες για κάθε χρήση


Στη Leroy Merlin  θα βρείτε μπαταρίες για όλες τις χρήσεις : για τον νιπτήρα, τη μπανιέρα, το ντους, το χειρονιπτήρα, και το μπιντέ.


Μπαταρίες για τον νιπτήρα και τον χειρονιπτήρα : Καλό είναι να επιλέξετε τη μπαταρία την ίδια στιγμή που θα αγοράσετε και τον νιπτήρα. Ο λαιμός της μπαταρίας πρέπει να είναι αρκετά μακρύς ώστε το νερό να κυλάει στο κέντρο του νιπτήρα και αρκετά ψηλός για να μπορείτε να πλύνετε τα χέρια σας η μεγάλα αντικείμενα. Στη Leroy Merlin θα βρείτε και εξειδικευμένες μπαταρίες μπάνιου όπως μπαταρίες χειρουργείου η μπαταρίες με ποδοβαλβίδα. Θα βρείτε επίσης μπαταρίες με πολύ ψηλό λαιμό, ειδικά σχεδιασμένες για επικαθήμενους νιπτήρες.


Μπαταρίες μπανιέρας : Η μπαταρία μπανιέρας διαθέτει ένα ειδικό ρουξούνι που σας επιτρέπει να γεμίζετε τη μπανιέρα σας η να πλένετε αντικείμενα μέσα στη μπανιέρα. Πάνω σε κάθε μπαταρία μπανιέρας υπάρχει μία βαλβίδα χάρη στην οποία μπορείτε να καθορίσετε από που θα ρέει το νερό.


Μπαταρίες για το ντους : Το σπιράλ και το τηλέφωνο βιδώνονται απευθείας πάνω στη μπαταρία.


Μπαταρίες για τον χειρονιπτήρα ή το μπιντέ : οι περισσότερες μπαταρίες για το χειρονιπτήρα η το μπιντέ έχουν μόνο παροχή κρύου νερού. Στα καταστήματα Leroy Merlin θα βρείτε πληθώρα προϊόντων τόσο μονές όσο και διπλές (κρύο η κρύο/ζεστό).Χρώματα και Στυλ


Παρόλο που το χρωμέ, το μπρονζέ και το χρώμα του inox παραμένουν τα πιο διαδεδομένα χρώματα στις μπαταρίες μπάνιου, οι νέες τάσεις της μόδας φέρνουν στο μπάνιο μας το χρυσό, το δίχρωμο χρωμέ-χρυσό, και την μίξη υλικών  όπως το χρωμέ-γυαλί.


Για να πετύχετε ένα μοντέρνο στυλ, προτιμήστε inox, η χρωμέ, ενώ για ένα πιο ζεν περιβάλλον διαλέξτε μία μπαταρία με μίξη υλικών όπως το χρωμέ-γυαλί. Τέλος για να αναδείξετε περισσότερο ένα κλασικό μπάνιο, μία μπαταρία σε μπρονζέ η χρυσό είναι η καταλληλότερη επιλογή!
Ποιότητα και εγγύηση μπαταρίας


Όλες οι μπαταρίες μπάνιου στη Leroy Merlin έχουν 5 χρόνια εγγύηση (εκτός από τις μπαταρίες NEREA που έχουν 2 χρόνια).


Συντήρηση

-Καλό είναι στις απλές μπαταρίες να αλλάζετε κάθε χρόνο τη τσιμούχα για να αποφύγετε τις διαρροές.

- Οι μπαταρίες με μηχανισμό κεραμικών δίσκων είναι πιο ανθεκτικές στη χρήση με το πέρασμα του χρόνου, και πιο ακριβής. Σε περίπτωση όμως διαρροής, θα χρειαστεί αλλαγή ολόκληρη η κεφαλή.

- Αφαιρέστε συχνά τη κεφαλή της μπαταρίας και βυθίστε το μπεκ για λίγη ώρα σε ξύδι, για να απομακρύνετε σκόνη, η γλίτσα που ίσως έχει συσσωρευτεί.


Εξειδικευμένες Λύσεις


Μερικές μπαταρίες είναι εξοπλισμένες με ειδική μπάρα που δεν επιτρέπει να ζεσταθεί το σώμα της μπαταρίας και έτσι αποφεύγετε τα εγκαύματα.


Μπαταρία με αερατέρ/ με φίλτρο εξοικονόμησης νερού : Τα φίλτρα τοποθετούνται στις μπαταρίες και μειώνουν τη κατανάλωση νερού αναμειγνύοντας νερό με αέρα. Η μέση ροή νερού μπαταρίας μπάνιου είναι τα 12 λίτρα ανά λεπτό. Τα φίλτρα σας επιτρέπουν να εξοικονομήσετε έως και 50% του νερού.


Μπαταρίες διπλής ροής : Σας επιτρέπουν να επιλέξετε τη ροή ανάλογα με τις ανάγκες σας, δίνοντάς σας την επιλογή δύο θέσεων ( 6L/λεπτό και  12L/λεπτό). Η πρώτη θέση σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε 50% της δύναμης και με το δεύτερο άνοιγμα μπορείτε να φτάσετε ως το 100% της έντασης.
top