Για μέγιστη άνεση αλλά και για τη διαφύλαξη της υγείας σας, τα επίπεδα της υγρασίας σ’ έναν χώρο πρέπει να είναι μεταξύ 40% και 60%.

Η υγρασία μετράται με τη βοήθεια ενός υγρόμετρου. Οι καθημερινές μας δραστηριότητες όπως μαγείρεμα και πλύσιμο αλλά και ζωτικής σημασίας ανάγκες όπως η αναπνοή, αυξάνουν σημαντικά τα ποσοστά της υγρασίας του χώρου περίπου κατά 12L/μέρα σε κάθε σπίτι.

Τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας στην ατμόσφαιρα, εγκυμονούν κινδύνους τόσο για την υγεία μας, καθώς είναι υπαίτια για αναπνευστικά προβλήματα, για δερματοπάθειες, αρθριτικά και ημικρανίες, όσο και για την κατάσταση του σπιτιού καθώς ευνοούν τη δημιουργία μούχλας.

Προκειμένου να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της υγρασίας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο χώρο σας έναν αφυγραντήρα. Με τη χρήση του αφυγραντήρα θα έχετε μια πιο άνετη και  υγιή ατμόσφαιρα καθώς βοηθά στην πρόληψη της διάδοσης των βακτηριδίων και των ακάρεων σκόνης.Πως  λειτουργεί ένας αφυγραντήρας;


Η υγρασία του αέρα αναρροφάται από έναν ανεμιστήρα. Στη συνέχεια, περνά από ένα ψυχρό εξατμιστή όπου συλλέγεται η υγρασία σε μια δεξαμενή.

Στη συνέχεια, ο ξηρός αέρας θερμαίνεται από έναν συμπυκνωτή πριν ελευθερωθεί στο δωμάτιο. Μ’ αυτόν τον τρόπο ρυθμίζεται ο αέρας και τα η υγρασία στα φυσιολογικά για την υγεία επίπεδα.Ο αφυγραντήρας είναι ιδανικός για:

-Χώρους που δεν κατοικούνται όλο το χρόνο και κυρίως τους χειμερινούς μήνες. Η έλλειψη αερισμού και θέρμανσης μπορεί να προκαλέσει φθορά στα έπιπλά αλλά και σε τοίχους και τις ταπετσαρίες.

-Υπόγειους χώρους και αποθήκες καθώς αποτελούν χώρους που ευνοούν την ανάπτυξη μούχλας και υγρασίας λόγω ελλιπούς αερισμού.Η επιλογή του αφυγραντήρα και οι συμπληρωματικές λειτουργίες


Αρχικά η επιλογή του αφυγραντήρα γίνεται βάσει μεγέθους του χώρου (από 10 έως 80τμ ).

Κατά την επιλογή του αφυγραντήρα, μπορείτε επίσης να λάβετε υπόψη σας την ύπαρξη κάποιων λειτουργιών που θα σας διευκολύνουν καθημερινά: μέγεθος δοχείου, θερμόμετρο, χρονοδιακόπτης έναρξης και λήξης της λειτουργίας, δείκτες υγρασίας και νερού, και οθόνη LCD.


Δες εδώ όλους τους αφυγραντήρες
top