Θέλεις να δώσεις μια προσωπική νότα στο χώρο σου; Ένας τοίχος με κάδρα είναι ένας υπέροχος τρόπος για να το πετύχεις. Μπορεί να προσθέσει μια πινελιά κομψότητας και ζεστασιάς σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού σου, από το σαλόνι μέχρι το υπνοδωμάτιο.

Ο τοίχος με κάδρα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να διακοσμήσεις το σπίτι σου και να το κάνεις να φαίνεται πιο προσωπικό και καλαίσθητο. Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείς να φτιάξεις έναν τοίχο με κάδρα που θα σε ενθουσιάσει.

Πού μπορείς να τοποθετήσεις κάδρα:

 • Στο σαλόνι: Οι τοίχοι με κάδρα στο σαλόνι είναι μια εξαιρετική επιλογή για να δημιουργήσεις ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον. Μπορείς να τοποθετήσεις κάδρα πάνω από τον καναπέ, πάνω από το τζάκι ή σε κάποιο άλλο σημείο του τοίχου.

 • Στο υπνοδωμάτιο: Οι τοίχοι με κάδρα στο υπνοδωμάτιο μπορούν να δημιουργήσουν μια χαλαρωτική και ατμοσφαιρική ατμόσφαιρα. Μπορείς να τοποθετήσεις κάδρα πάνω από το κρεβάτι, πάνω από το κομοδίνο ή σε κάποιο άλλο σημείο του τοίχου.

 • Στην τραπεζαρία: Οι τοίχοι με κάδρα στην τραπεζαρία μπορούν να προσθέσουν μια πινελιά πολυτέλειας και κομψότητας. Μπορείς να τοποθετήσεις κάδρα πάνω από το τραπέζι ή σε κάποιο άλλο σημείο του τοίχου.

 • Στο γραφείο: Οι τοίχοι με κάδρα στο γραφείο μπορούν να σε εμπνεύσουν και να σε βοηθήσουν να συγκεντρωθείς. Μπορείς να τοποθετήσεις κάδρα με αγαπημένες φωτογραφίες, με quotes ή με άλλα στοιχεία που σου δίνουν κίνητρο.

 • Στην είσοδο ή στο διάδρομο: Οι τοίχοι με κάδρα στην είσοδο ή στο διάδρομο μπορούν να δημιουργήσουν μια εντυπωσιακή πρώτη εντύπωση. Μπορείς να τοποθετήσεις κάδρα με φωτογραφίες της οικογένειας, με έργα τέχνης ή με άλλα στοιχεία που σου αρέσουν.

Πότε να αποφύγεις τους τοίχους με κάδρα:

 • Σε μικρούς χώρους: Οι τοίχοι με κάδρα μπορούν να κάνουν έναν μικρό χώρο να φαίνεται ακόμα μικρότερος. Εάν ο χώρος σου είναι μικρός, είναι καλύτερο να διακοσμήσεις με μερικά μόνο κάδρα ή με άλλα στοιχεία που θα κάνουν τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, όπως καθρέφτες ή έργα τέχνης με ανοιχτόχρωμα χρώματα.

 • Σε χώρους με πολλά έπιπλα ή διακοσμητικά: Οι τοίχοι με κάδρα μπορούν να προσθέσουν ακόμα περισσότερο βάρος σε έναν χώρο που είναι ήδη φορτωμένος με έπιπλα ή διακοσμητικά. Εάν ο χώρος σου είναι γεμάτος με έπιπλα ή διακοσμητικά, είναι καλύτερο να διακοσμήσεις με μερικά μόνο κάδρα ή να αποφύγεις εντελώς τους τοίχους με κάδρα.

 • Σε χώρους με έντονα μοτίβα: Οι τοίχοι με κάδρα μπορούν να κάνουν ένα χώρο με έντονα μοτίβα να φαίνεται ακόμα πιο χαοτικός. Εάν ο χώρος σου έχει έντονα μοτίβα, είναι καλύτερο να διακοσμήσεις με μερικά μόνο κάδρα ή να αποφύγεις εντελώς τους τοίχους με κάδρα.

 • Σε χώρους όπου υπάρχει πολύς κόσμος: Οι τοίχοι με κάδρα μπορούν να είναι ευαίσθητοι στις φθορές, ειδικά εάν υπάρχουν παιδιά ή κατοικίδια ζώα. Εάν ο χώρος σου είναι συχνά πολυσύχναστος, είναι καλύτερο να διακοσμήσεις με μερικά μόνο κάδρα ή να αποφύγεις εντελώς τους τοίχους με κάδρα.

Συμβουλές για να δημιουργήσεις έναν τοίχο με κάδρα:

 • Φτιάξε τη σύνθεσή σου πριν κρεμάσεις τα κάδρα στον τοίχο. Βάλε τα κάδρα στο πάτωμα ή σε μια επιφάνεια και πειραματίσου με διαφορετικές θέσεις μέχρι να βρεις μια σύνθεση που σου αρέσει.

 • Προσοχή στις γραμμές. Οι γραμμές που δημιουργούνται από τα κάδρα μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την αίσθηση του χώρου. Για παράδειγμα, οι οριζόντιες γραμμές μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, ενώ οι κάθετες γραμμές μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται ψηλότερο.

 • Σκέψου την ισορροπία. Η σύνθεσή σου πρέπει να είναι ισορροπημένη, τόσο οπτικά όσο και σωματικά. Για παράδειγμα, αν έχεις πολλά κάδρα με μεγάλα μεγέθη, μπορείς να τα ισορροπήσεις με μερικά μικρότερα κάδρα.

 • Προσθέστε στοιχεία ενδιαφέροντος. Εκτός από τα κάδρα, μπορείς να προσθέσεις και άλλα στοιχεία ενδιαφέροντος στον τοίχο, όπως φωτογραφίες, έργα τέχνης ή καθρέφτες.

Πώς να επιλέξεις το χρώμα των κάδρων για τον τοίχο σου

Για ένα μοντέρνο και δυναμικό αποτέλεσμα, προτίμησε ζωντανά, λαμπερά και λεμονί χρώματα. Αυτά τα χρώματα θα δώσουν μια φρέσκια και ανανεωμένη αίσθηση στον χώρο σου. Μπορείς επίσης να κάνεις αναφορές στα γύρω τοίχους, ενσωματώνοντας μια παλέτα χρωμάτων παρόμοια με τη σύνθεση των κάδρων. Για παράδειγμα, αν ο τοίχος είναι σε γαλάζιες αποχρώσεις, μπορείς να επιλέξεις κάδρα σε πράσινες ή κίτρινες αποχρώσεις.

Για ένα πιο κομψό και μινιμαλιστικό αποτέλεσμα, προτίμησε κάδρα σε ουδέτερες αποχρώσεις, όπως το μαύρο, το λευκό ή το γκρι. Αυτά τα χρώματα θα δημιουργήσουν μια αίσθηση ηρεμίας και ισορροπίας στον χώρο σου. Μπορείς να επιλέξεις κάδρα με πρωτότυπες μορφές και χρώματα, γραφικά και αρκετά ογκώδη. Αυτό θα δώσει μια πινελιά πρωτοτυπίας και ενδιαφέροντος στη σύνθεση σου.

Για ένα πιο πολυτελές και εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείς να επιλέξεις κάδρα σε χρυσές ή μεταλλικές αποχρώσεις. Αυτά τα χρώματα θα δώσουν μια αίσθηση πολυτέλειας και κομψότητας στον χώρο σου.

Τοποθέτησε σωστά τα κάδρα στον τοίχο:

 • Η ιδανική ύψος για να τοποθετήσεις τα κάδρα είναι στα 1,60 μέτρα, ώστε να εμφανίζονται στο επίπεδο των ματιών σου.

 • Αν ο τοίχος με τα κάδρα βρίσκεται πάνω από ένα έπιπλο, αφήστε ένα ελάχιστο περιθώριο. Για παράδειγμα, ο συνολικός πλάτος των κάδρων δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 2/3 του μήκους ενός καναπέ.

 • Όσον αφορά το μέγεθος, οργανώσου τα κάδρα λαμβάνοντας υπόψη το πλάτος του τοίχου και τα χαρακτηριστικά του δωματίου σου. Πάντα ξεκίνα με την τοποθέτηση του μεγαλύτερου κάδρου στο κέντρο.

extra tip

Για τοίχους από σκυρόδεμα ή τούβλο, μπορείς να χρησιμοποιήσεις:

Βίδα για σκυρόδεμα: Είναι η πιο ανθεκτική λύση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολύ βαριά κάδρα.
Γενικo άγκιστρο: Είναι κατάλληλo για κάδρα μεσαίου βάρους.
Άγκιστρο με εξάγωνη κεφαλή: Είναι κατάλληλo για κάδρα μεσαίου βάρους.
Άγκιστρο με κοντές ακίδες: Είναι κατάλληλo για κάδρα μικρού βάρους.

Με λίγη προσπάθεια και φαντασία, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν εντυπωσιακό τοίχο με κάδρα που θα δώσει στο χώρο σας μια μοναδική προσωπικότητα. Κάνε τον σχεδιασμό του τοίχου σου εδώ!

top