ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΜΟΥ
TOP

Τακτοποιώ τον κήπο μου

Κάντε μία απογραφή

Συγκεντρώστε τα αντικείμενα ανά κατηγορία και μετρήστε το μέγεθος τους (σε εκατοστά).

Ανάλογα με το είδος των αντικειμένων σας, προσδιορίστε τον τύπο του αποθηκευτικού χώρου που χρειάζεστε: μπαούλα, ντουλάπες, σπιτάκια κήπου, η αποθήκες. Οι επιλογές είναι πολλές!

- Έπιπλα κήπου : Tραπέζια, καρέκλες, ξαπλώστρες, μπάρμπεκιου...

- Εργαλεία και μηχανήματα : Χλοοκοπτικά, φτυάρια, σκαλιστήρια, πριόνια, αλυσοπρίονων...

- Ελεύθερος χρόνος-αναψυχή : Τραπέζια πιγκ πογκ, ποδήλατα,  παιχνίδια...

- Καθαριστικά : σφουγγαρίστρες, σκούπες, φαράσια, ...

Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω των 3m² είναι εύκολος στη διαχείριση με την προϋπόθεση να συγκεντρώσετε εκεί μια κατηγορία αντικειμένων: έπιπλα ή μικρά εργαλεία.

 Ο αποθηκευτικός χώρος πάνω από 3m² είναι πιο κατάλληλος για να αποθηκεύσετε έπιπλα, μηχανήματα, προϊόντα καθαρισμού και εργαλεία.

Σκεφτείτε τη διαρρύθμιση στον εσωτερικό χώρο. Ράφια, κρεμαστές θήκες, σχάρες και διάφορα κουτιά βελτιστοποιούν την επιφάνεια των τοίχων! Για τα εργαλεία κήπου:
Η ντουλάπα είναι ιδανική για την αποθήκευση του εξοπλισμού του κήπου: κάδος, ποτιστήρι, σκαλιστήρια τοποθετούνται στα κάτω ράφια, τα μεγάλα εργαλεία είναι εγκατεστημένα κατά μήκος του τοίχου και τα μικρά εργαλεία χειρός στις πόρτες, τακτοποιημένα με χωρίσματα. Έτσι, παραμένουν προσβάσιμα όλο το χρόνο!

Για τα έπιπλα κήπου:
Ενα σπιτάκι με μικρή επιφάνεια (2,50 m²) αλλά αρκετή για να τοποθετηθούν τα αντικείμενα που το καλοκαίρι είναι έξω στη βεράντα είναι κατάλληλο για αυτή τη χρήση: χωράνε άνετα  ένα τραπέζι (για 6 άτομα), μπάρμπεκιου, καρέκλες και τα στρώματα! Η διπλή πόρτα είναι πρακτική για την εύκολη μεταφορά μεγάλων αντικειμένων και στο κέντρο ένας μεγάλος χώρος καλό είναι  να είναι αφιερωμένος στην κυκλοφορία.
Για τα μεγάλα εργαλεία: Και γιατί όχι μια δεύτερη αποθήκη (2,80 m²) για να τοποθετηθούν η μηχανή, το καροτσάκι, οι θαμνοκόπτες και όλα τα εργαλεία χειρός;

Για έπιπλα και ογκώδη είδη κήπου: Ένα σπιτάκι  4 m² διευκολύνει την ταχτοποίηση και αποθήκευση μεγάλων επίπλων και εργαλείων. Το καροτσάκι και η χορτοκοπτική μηχανή είναι δύσκολο να τοποθετηθούν στην πλευρά του τοίχου. Μπορούν να τοποθετηθούν στη σειρά, γραμμικά.Για την μηχανή τρακτέρ και ογκώδη έπιπλα:
Σε σπιτάκι 6 m², η μία πλευρά του αποθηκευτικού χώρου μπορεί να αφιερωθεί στην «αναψυχή» και η άλλη στην  κηπουρική. Τα ποδήλατα μπορούν να κρεμαστούν στον τοίχο, αλλά αυτή η θέση απαιτεί προσοχή έτσι ώστε να υπάρχει διάδρομος που να επιτρέπει να ξεκρεμαστούν εύκολα.
Για την μηχανή τρακτέρ και ογκώδη έπιπλα: 


Για όλους τους εξωτερικούς εξοπλισμούς:
Το τετράγωνο σχήμα είναι ιδανικό για την στοίχιση των αντικειμένων με μεγάλο όγκο στο βάθος σε μια ζώνη 80 εκ. και για τη βελτιστοποίηση της επιφάνειας αποθήκευσης των τεσσάρων τοίχων. Ένας διάδρομος στο κέντρο είναι απαραίτητος για να μπορεί κανείς να ελιχθεί εύκολα. Το τέχνασμα: Εργαλεία χειρός, στοιβάζονται στη γωνία για να κερδίσετε χώρο.


 Θυμηθείτε να κρατήσετε σε μέρος με εύκολη πρόσβαση τα αντικείμενα που θα χρειαστείτε το χειμώνα.

Τι προβλέπει ο νόμος ?

Ανάλογα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα  σπιτάκια κήπου πιθανό να απαιτούν την έκδοση οικοδομικής άδειας από την οικία πολεοδομική αρχή. Σας προτείνουμε να απευθυνθείτε σε αδειούχο πολιτικό μηχανικό η αρχιτέκτονα για πιο έγκυρες πληροφορίες.