Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν αρχίσει ήδη και μας “χτυπάνε την πόρτα”. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως θα τις αφήσουμε να μπουν και στο σπίτι μας! Το κλιματιστικό είναι ο καλύτερος μας φίλος και γι’ αυτό το καλοκαίρι, οπότε αν είσαι και εσύ μεγάλος fan του, τότε θα ξέρεις ότι και αυτό χρειάζεται την απαραίτητη φροντίδα, που δεν είναι άλλη από τον καθαρισμό και τη συντήρησή του. Η συντήρηση προφανώς πρέπει να γίνεται από επαγγελματίες, ο καθαρισμός του κλιματιστικού όμως μπορεί να γίνει  εύκολα στο σπίτι! Με ένα σύντομο, λοιπόν, scroll down θα μάθεις ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι για τον καθαρισμό του air condition ώστε να λειτουργεί σωστά και να σου προσφέρει ξέγνοιαστες και δροσερές στιγμές!

Γιατί είναι απαραίτητος ο καθαρισμός του κλιματιστικού;


Ο καθαρισμός του κλιματιστικού είναι πρωτίστως απαραίτητος για να προστατέψουμε την υγεία μας. Στο εσωτερικό του, και πιο συγκεκριμένα στα φίλτρα του, κατοικούν σκόνη, ακάρεα, βακτήρια και μικροοργανισμοί που είναι επιβλαβή για την υγεία μας. Στην περίπτωση που τα φίλτρα δεν καθαριστούν, τα μικρόβια αυτά ανατροφοδοτούνται στην ατμόσφαιρα του εσωτερικού μας χώρου και ο αέρας που αναπνέουμε γίνεται εξίσου επιβλαβής.
Πέραν όμως από την υγειονομική προοπτική, όταν καθαρίζουμε συχνά το κλιματιστικό του σπιτιού μας, αυξάνουμε την απόδοση αλλά και τη μακροζωία του. Με λίγα λόγια αποφεύγουμε τυχόν βλάβες που απαιτούν υψηλό χρονικό και χρηματικό κόστος για να επισκευαστούν.

Τι υλικά θα χρειαστείς για τον καθαρισμό του κλιματιστικού

top